Clanul de romi care a facut din evaziunea fiscala un mod de viata. Ferdinand, unul dintre membri, are cinci condamnari

Clanul de romi care a facut din evaziunea fiscala un mod de viata. Ferdinand, unul dintre membri, are cinci condamnari

In perioada 01.10.2009-23-08.2010 Garda Financiara si Directia Generala a Finantelor Publice Galati au sesizat organele de urmarire penala legat de faptul ca Ionel Stanescu si Napoleon Stanescu, in calitate de reprezentanti ai SC Durostan SRL Liesti, au desfasurat activitati comerciale cu 22 de societati comerciale din tara fara a declara veniturile obtinute, sustragandu-se astfel de la plata obligatiilor fiscale datorate statului, a caror valoare se ridica la 765.683 de lei.

acum 36 luni (4 Aug 2017)

Clanul Stanescu, din comuna galateana Ivesti, este cunoscut pentru nenumaratele cazuri de evaziune fiscala in care membrii lui au fost implicati de-a lungul anilor.

Recent, Curtea de Apel Galati l-a condamnat pe Ferdinand Stanescu, pentru a cincea oara, la 4 ani de inchisoare pentru evaziune fiscala, cu suspendarea executarii, si l-a obligat sa restituie peste 14.000 de lei in contul taxelor si impozitelor neplatite. Prejudiciul produs bugetului de stat numai in acest caz se ridica la 424.000 de lei, iar Parchetul de pe langa Tribunalul Galati l-a pus sub acuzare pentru evaziune fiscala.

Ferdinand evazionistul

Curtea de Apel Galati l-a condamnat definitiv pe 5 mai 2016 la 4 ani de inchisoare cu executare si l-a obligat sa restituie banii, dar este putin probabil ca acest lucru sa se mai intample. Ferdinand Stanescu platise anterior aproape 17.000 de lei din prejudiciul cauzat statului, iar judecatorii au mentinut sechestrul pe masinile si casa barbatului pentru ca acestea sa fie vandute in vederea recuperarii pagubei provocate bugetului de stat, dar nimeni nu se incumeta sa le cumpere.

Si Tribunalul Galati l-a condamnat pe Ferdinand Stanescu pentru o alta evaziune de 172.000 de lei, pedeapsa fiind stabilita la doi ani de inchisoare cu executare.

Acelasi galatean din Ivesti a fost condamnat anterior la pedepse cu inchisoarea de doua instante diferite la intervale scurte de timp, dupa ce fusese trimis in judecata de catre Parchet pentru evaziune fiscala si spalare de bani.

Prima a fost Curtea de Apel Galati, care a decis ca Ferdinand Stanescu sa stea trei ani si sase luni dupa gratii, dupa ce initial Tribunalul il condamnase la sapte ani de inchisoare.

La scurt timp si Tribunalul Galati a luat decizia de a-l condamna pe Ferdinand Stanescu la cinci ani de inchisoare, tot pentru evaziune fiscala.

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro