Clanul Corduneanu, mangaiat pe crestet de judecatori. Mai multe achitari in cel mai mare dosar de crima organizata din tara. Costel Corduneanu: 8 ani

Clanul Corduneanu, mangaiat pe crestet de judecatori. Mai multe achitari in cel mai mare dosar de crima organizata din tara. Costel Corduneanu: 8 ani

Dosarul clanului Corduneanu se afla pe rolul instantelor inca din 2010, interlopii fiind acuzati de infractiuni de crima organizata. Cea mai "grea" infractiune dintre cele imputate de procurori, cea de constituire sau aderare la un grup infractional organizat, retinuta tuturor celor 27 de inculpati din acest dosar, a fost inlaturata de judecatori, care au considerat ca nu sunt probe. "Sentinta in sine apare ca fiind un paradox in conditiile in care avem pe de o parte condamnari de achitare si pe de alta parte condamnari la pedepse de 10 ani inchisoare.

acum 45 luni (10 Mar 2016)

Dosarul clanului Corduneanu se afla pe rolul instantelor inca din 2010, interlopii fiind acuzati de infractiuni de crima organizata. Tribunalul Maramures a decis ca liderul gruparii, Costel, sa fie condamnat la 8 ani de inchisoare. Fratele sau, Adrian, a fost de asemenea condamnat la 3 ani de inchisoare.

O pedeapsa de 10 ani a primit Vasile Calin, unul dintre fratii cu atributii de lider din clan. Gheorghe Corduneanu a fost achitat in timp ce Petronela Corduneanu si Bogdan Corduneanu ar fi primit cate 5 ani, respectiv 3 ani de puscarie de puscarie.

Cea mai "grea" infractiune dintre cele imputate de procurori, cea de constituire sau aderare la un grup infractional organizat, retinuta tuturor celor 27 de inculpati din acest dosar, a fost inlaturata de judecatori, care au considerat ca nu sunt probe. Astfel, pentru aceasta infractiune, pentru care pedepsele pe vechiul cod penal ajungeau si pana la 20 de ani de inchisoare, toti acuzatii au fost achitati.

"Sentinta in sine apare ca fiind un paradox in conditiile in care avem pe de o parte condamnari de achitare si pe de alta parte condamnari la pedepse de 10 ani inchisoare. Este de remarcat ca fiind corect analizata si dispusa achitarea inculpatilor pentru infractiunea generica de initiere/constituire/ aderare la grup infractional organizat, aspect care dovedeste ca apararile si sustinerile inculpatilor sunt adevarate. Era de dorit ca toate infractiunile sa fie analizate in aceeasi modalitate pentru a se ajunge la o solutie pe deplin echitabila", a precizat Anca Dragoi, unul dintre avocatii din dosar. Metodele de teroare si de imbogatire a clanului, precum si discutii detaliate despre modul in care Cordunenii subjugasera Iasiul erau prezentate in clar in actele de la dosar.

Lista completa a inculpatilor precum si solutiile date de instanta (in curs de actualizare)

1. Costel Corduneanu - 8 ani de puscarie

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro