Cladirile din centrul Clujului cad, la propriu, in cap trecatorilor. Primaria Cluj Napoca refuza sa emita autorizatie in regim de urgenta

Cladirile din centrul Clujului cad, la propriu, in cap trecatorilor. Primaria Cluj Napoca refuza sa emita autorizatie in regim de urgenta

Victima, Andreea Mocean, de 27 de ani, medic rezident, a fost transportata de urgenta la Unitatea de Primire a Urgentelor din Cluj Napoca si de acolo, la Clinica de Neurochirurgie. "Exista riscul desprinderii accidentale, si pe viitor, a unor bucati de tencuiala de la fatada, a unor caramizi de la cosurile de fum, a unor elemente decorative din fatade, ca si a unor bucati din balcoanele cladirii", se arata in expertiza.

acum 55 luni (10 Dec 2015)

O bucata de zidarie s-a desprins miercuri seara de pe cladirea fostului Hotel Continental, din centrul Clujului, si a cazut in capul unui trecator.

Victima, Andreea Mocean, de 27 de ani, medic rezident, a fost transportata de urgenta la Unitatea de Primire a Urgentelor din Cluj Napoca si de acolo, la Clinica de Neurochirurgie.

La fata locului au ajuns mai multe echipaje de la SMURD care au acordat victimei asistenta medicala de urgenta.

Primaria refuza sa emita autorizatie de construire

Problema cladirilor vechi din centrul Clujului a fost dezbatuta de mai multe ori de catre autoritatile locale care insa nu au luat nicio masura. De doi ani, imobilul a fost cumparat de omul de afaceri Ioan Bene. Acesta sustine ca a depus la Primaria Cluj Napoca, mai multe cereri de obtinere a autorizatiei de construire si ca de fiecare data birocratia a blocat orice demers. Am rezolvat si problema parcarii, dar apoi ne-au comunicat ca a fost adoptat un nou Plan de Urbanism General si ca autorizatia nu mai este valabila si ca trebuie sa obtinem alta". "Exista riscul desprinderii accidentale, si pe viitor, a unor bucati de tencuiala de la fatada, a unor caramizi de la cosurile de fum, a unor elemente decorative din fatade, ca si a unor bucati din balcoanele cladirii", se arata in expertiza.

Documentul a fost depus la Primaria Cluj Napoca in data de 15 octombrie 2015 impreuna cu o cerere pentru emiterea unui certificat de urbanism. "Abia in 7 decembrie 2015, Primaria Cluj Napoca a emis certificatul de urbanism, desi trebuiau sa emita documentul in termen de 15 zile.

Se cearta pe parking

De cealalta parte, oficialii Primariei Cluj Napoca sustin ca au trimis nenumarate somatii pentru refacerea fatadei. Proprietarul a depus la Primaria Cluj-Napoca o cerere de obtinere a unei autorizatii de constructii pentru refacerea imobilului, pe baza unui proiect care a fost folosit si de vechiul proprietar, care se angajase anterior ca va ... Citeste intreg articolul pe evz.ro