Ciubotica-cucului, planta-somnifer. Cum se prepara ceaiul care alunga insomniile

Ciubotica-cucului, planta-somnifer. Cum se prepara ceaiul care alunga insomniile

Autoarea recomanda amestecul a 50 grame de ciubotica-cucului, 25 de grame de flori de levantica, 10 grame de sunatoare, 15 grame de con de hamei si 5 grame de radacini de odolean, din care se opareste o lingurita cu varf in 250 ml de apa si se lasa sa stea trei minute.

acum 92 luni (29 Sep 2016)

Aceasta planta cu flori galben-aurii creste pe mai toate campiile, la marginea padurilor si sub tufisuri, iar fitoterapeutii o considera una dintre plantele cu efect somnifer garantat.

In cartea "Sanatate din farmacia Domnului", fitoterapeutul Maria Treben ofera o retetade ceai pe baza de ciubotica-cucului despre care spune ca face minuni in combaterea tulburarilor de somn. Autoarea recomanda amestecul a 50 grame de ciubotica-cucului, 25 de grame de flori de levantica, 10 grame de sunatoare, 15 grame de con de hamei si 5 grame de radacini de odolean, din care se opareste o lingurita cu varf in 250 ml de apa si se lasa sa stea trei minute.

Potrivit acesteia, planta are si efect depurativ, eliminand "toate substantele toxice care duc la artrita si boli reumatice" si recomanda, in acest sens, consumul zilnic a doua cesti din ceaiul depurativ de primavara, dupa urmatoarea reteta: "50 de grame de ciubotica-cucului, 50 de grame de muguri de soc, 15 grame de frunze de urzici, 15 grame de radacini de papadie. Se foloseste o lingurita cu virf din acest amestec la 250 ml de apa.

Ceaiul de ciubotica-cucului este si un mijloc excelent de intarire a nervilor si de tonifiere a inimii, dar si un leac pentru calmarea migrenelor. Acesta se prepara primavara: "Se umple o sticla de doi litri cu flori proaspete, fara a se indesa, iar deasupra se toarna vin alb natural, curat. Sticla se lasa astupata usor cu un dop de pluta sa stea 14 zile in soare. In afectiunile cardiace, se ia din cand in cand cate o lingurita de vin, cardiacii pot sa bea pana la trei linguri pe zi". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro