Citu: Economia Romaniei traieste de pe o zi pe alta. Fara a se imprumuta lunar, Romania ar intra in colaps

Citu: Economia Romaniei traieste de pe o zi pe alta. Fara a se imprumuta lunar, Romania ar intra in colaps

Senatorul PNL Florin Citu critica, printr-o postare pe Facebook, deciziile guvernarii PSD si catalogheaza hotararile legate de fiscalitate drept caracteristici de baza ale "iresponsabilitatii si incompetentei". In 2015 veniturile la buget erau de 34.9% din PIB iar in 2017 de 30.5% din PIB (in 2007 erau la 35% din PIB iar in 2009 de 31%).

acum 75 luni (30 Apr 2018)

Senatorul PNL Florin Citu critica, printr-o postare pe Facebook, deciziile guvernarii PSD si catalogheaza hotararile legate de fiscalitate drept caracteristici de baza ale "iresponsabilitatii si incompetentei". Acesta anunta ca "economia Romaniei traieste de pe o zi pe alta" si il acuza pe liderul PSD Liviu Dragnea ca ar fi dus economia "la mana finantatorilor straini".

Iresponsabilitea si incompetenta sunt caracteristici de baza ale ultimului an de guvernare PSD. Se uita la ce fac politicienii si pe urma actioneaza in consecinta. Cei din sectorul privat il simt de un an de zile. Economia Romaniei traieste de pe o zi pe alta. Intr-un an de zile Liviu Dragnea a adus economia Romaniei la mana finantatorilor straini.

Liberalul a mai spus ca "plata pensiilor si a salariilor este la mana investitorilor straini", dar si ca "ticalosia lui Dragnea consta in faptul ca se imprumuta cu dobanda din ce in ce mai mare pentru a plati salarii si pensii astazi". In 2015 veniturile la buget erau de 34.9% din PIB iar in 2017 de 30.5% din PIB (in 2007 erau la 35% din PIB iar in 2009 de 31%). Scaderea veniturilor a impus scaderea cheltuielilor pentru a mentine deficitul la limita de 3% din PIB. Scaderea cheltuielilor publice este un lucru bun din punctul meu de vedere si ar trebui continuata.

DAR, guvernele care au venit la putere din 2016 si pana acum au luat bani de la investitii si i-au transferat catre cheltuieli neproductive. Cheltuielile cu investitiile au ajuns in 2017 la 10% din total cheltuieli fata de 18% in 2015. Aceasta tendinta arata clar dispretul acestor guverne fata de viitorul Romaniei si folosirea bugetului de stat in interes pur electoral. Intentionat au distrus sansa de dezvoltare pe termen lung a Romaniei pentru a beneficia personal pe termen scurt. Sfarsitul lui 2017 si bugetul pentru 2018 arata ca economia Romaniei este cea mai vulnerabila in cazul unei situatii in care dobanzile cresc ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro