Ciresele, miracolul naturii: adevarate bombe de sanatate recomandate in curele de slabire

Ciresele, miracolul naturii: adevarate bombe de sanatate recomandate in curele de slabire

Nutritionistul aradean Alexandra Olteanu spune ca ciresele contin peste 80% apa, dar si potasiu, vitamina A si C, antioxidanti, fier, calciu, melatonina, antociani si alte fito chimicale. Un studiu al universitatii din Boston releva faptul ca pacientii care au consumat regulat cirese au avut un risc mai mic de atac de guta fata de pacientii care nu au consumat deloc cirese.

acum 91 luni (12 May 2016)

Nutritionistul aradean Alexandra Olteanu spune ca ciresele contin peste 80% apa, dar si potasiu, vitamina A si C, antioxidanti, fier, calciu, melatonina, antociani si alte fito chimicale.

Datorita continutului scazut in calorii si glucide, dar si a efectului de crestere a metabolismului, ciresele sunt indicate a fi folosite in curele de slabire. Aceasta mai spune ca de asemenea, antioxidantii continuti de cirese au efect de scadere a grasimii abdominale si a colesterolului. Ciresele sunt o sursa buna de potasiu, care ajuta la reglarea tensiunii arteriale si a ritmului cardiac, dar si reduce riscul de atac cerebral. Un alt beneficiu adus de cirese este faptul ca iti confera un somn linistit, datorita continutului de melatonina, ba chiar mai mult ele sunt considerate a fi un analgezic natural", mai spune Alexandra.

Un studiu al universitatii din Boston releva faptul ca pacientii care au consumat regulat cirese au avut un risc mai mic de atac de guta fata de pacientii care nu au consumat deloc cirese.

"Mai vreau sa amintesc faptul ca sunt bogate in vitamina C si antocianini, recomandate astfel ca preventie in cazul cancerului, in special cel de colon, dar si a bolii Alzheimer, a bolilor osteoarticulare si a celor inflamatorii", mai afira nutritionistul aradean.

Prima varianta, numita dieta restransa cu cirese, consta in consumul in fiecare dimineata a unei cantitati de 300g-500g cirese, iar pranzul si cina sa fie compuse din alimente slabe in calorii si usor de digerat, pentru ca efectul sa fie unul pozitiv. A doua varianta, si anume cura exclusiva cu cirese, consta in consumul exclusive cirese pe o perioada de 2-3 zile. Oricare din variante le alegeti, foarte important e sa tineti cont de faptul ca trebuie crescuta treptat cantitatea de cirese consumata. Persoanele care sufera de afectiuni hepatice, biliare, renale, cei cu o stare generala de obosealaa, pacientii anemic... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro