Circa 400 de imigranti ilegali au murit intr-un naufragiu pe Mediterana

Aproximativ 400 de imigranti care incercau sa ajunga in Europa au murit, dupa ce ambarcatiunea in care se aflau s-a scufundat, duminica, in largul coastelor Libiei, au declarat, marti, supravietuitori adusi in Italia, citati de organizatia umanitara Salvati Copiii, informeaza Mediafax. Organizatia Internationala pentru Migratie (OIM) si organizatia de caritate Salvati Copiii (Save the Children) au anuntat, citand supravietuitori, ca intre 144 si 150 de supravietuitori au sosit marti la Reggio Calabria, in extremitatea de sud a Italiei.

acum 69 luni (15 Apr 2015)

Aproximativ 400 de imigranti care incercau sa ajunga in Europa au murit, dupa ce ambarcatiunea in care se aflau s-a scufundat, duminica, in largul coastelor Libiei, au declarat, marti, supravietuitori adusi in Italia, citati de organizatia umanitara Salvati Copiii, informeaza Mediafax.

"Au fost 400 de victime in acest naufragiu, care a avut loc la 24 de ore dupa ce (ambarcatiunea) a plecat de pe coasta libiana", a anuntat organizatia Salvati Copiii, intr-un comunicat.

Paza de Coasta italiana a anuntat anterior ca a reusit sa salveze 144 de persoane, dupa rasturnarea ambarcatiunii, si ca a recuperat noua cadavre.

Organizatia Internationala pentru Migratie (OIM) si organizatia de caritate Salvati Copiii (Save the Children) au anuntat, citand supravietuitori, ca intre 144 si 150 de supravietuitori au sosit marti la Reggio Calabria, in extremitatea de sud a Italiei.

Un purtaor de cuvant al IOM, Flavio Di Giacomo, a declarat pentru AFP ca organizatia sa a intervievat mai multi supravietuitori, care au declarat ca la bord se aflau 500-550 de oameni in momentul scufundarii ambarcatiunii.

Paza de Coasta a anuntat marti ca, incepand de vineri, a salvat, pe mare, aproape 8.000 de persoane.

Vremea buna de la Mediterana a condus la o crestere importanta a numarului imigrantilor care incearca sa ajunga in Italia la bordul unor ambarcatiuni.

O situatie haotica si violenta, in Libia, o adevarata poarta pentru imigranti, contribuie, de asemenea, la cresterea numarului de solicitanti de azil care incearca sa ajunga in Europa.

Autoritatile italiene au precizat ca peste 15.000 de imigranti au sosit in Italia de la inceputul lui 2015. In aceeasi perioada de anul trecut numarul acestora a fost de 15.000, iar media lunara in perioada iunie-septembrie este de 25.000 de imigranti clandestini. Imigranti clandestini salvati pe Mediterana in februarie afirma ca au platit 500 pana la 1.000 de euro pentru a traversa marea, ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro