Circ in centrul Chisinaului la comemorarea victimelor celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Ce au facut socialistii

Circ in centrul Chisinaului la comemorarea victimelor celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Ce au facut socialistii

Le-am trimis o invitatie sa vina pe 9 mai aici, insa ei au refuzat sa participe la aceasta actiune, de aceea am luat decizia sa sarbatorim pe 8 mai pentru ca toata Europa sarbatoreste sfarsitul razboiului pe 8 mai, inclusiv SUA", a declarat Salaru, potrivit deschide.md.

acum 81 luni (8 May 2016)

Aproape 200 de socialisti moldoveni, printre care si deputati, au protestat impotriva tehnicii militare americane, expuse in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau.

Ei au adus coroane funerare pe le-au atarnat de unul dintre tancurile americane.

Coroanele socialistilor au fost imediat inlaturate de militari, iar unii sustinatori ai actiunii Ministerului Apararii le-au calcat in picioare

Militarii americani au ajuns in Piata la ora 05.00, unde, incepand cu ora 10:00, au participat la actiunile consacrate comemorarii victimelor celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Ministrul Apararii Anatol Salaru, prezent la deschiderea oficiala a evenimentului, a explicat ce l-a determinat sa-si modifice decizia de a nu mai scoate tehnica respectiva pe data de 9 mai, ci cu o zi mai devreme. Le-am trimis o invitatie sa vina pe 9 mai aici, insa ei au refuzat sa participe la aceasta actiune, de aceea am luat decizia sa sarbatorim pe 8 mai pentru ca toata Europa sarbatoreste sfarsitul razboiului pe 8 mai, inclusiv SUA", a declarat Salaru, potrivit deschide.md.

+Din Jurnalul intim al lui Stefan Andrei (I): De ce-a interzis CEAUSESCU importul ... ... Citeste intreg articolul pe evz.ro