Ciorba gatita "la bolovan", trasnaia care da fierturii un gust diferit de tot ce ati mancat vreodata

Ciorba gatita

De aceasta data, ideea este imprumutata de la unul dintre prietenii sai, iar ce a iesit ne povesteste Uica Mihai: "Prietenul meu Jack din Germania, pe care nu l-am vazut niciodata, dar ma cunosc straniu cu el de pe Internet, unde stam de vorba interminabil, este o adevarata enciclopedie culinara si nu numai.

acum 87 luni (21 Feb 2017)

De aceasta data, ideea este imprumutata de la unul dintre prietenii sai, iar ce a iesit ne povesteste Uica Mihai:

"Prietenul meu Jack din Germania, pe care nu l-am vazut niciodata, dar ma cunosc straniu cu el de pe Internet, unde stam de vorba interminabil, este o adevarata enciclopedie culinara si nu numai. Marturisesc pe suflet cu mana dreapta, ca un taran get beget ce sunt, ca n-am mai avut liniste si pace, fermecat de viziunea unui bolovan pus in oala, rotund si cu sat, ca un genunchi de animal preistoric.

Am facut o excursie de urgenta insotit de nemtoaica de nevasta-mea, care imi face toate voile, si cele bune, si cele nebune, cautand de furat un cub din acelea de bazalt cu care in vechime se pietruiau strazile. Dar am gasit ioc, fiindca de zapada si de gerul cu minus doisprezece, toate strazile aratau ca un blat de tort uns cu frisca sub care nu se vedea nici urma de bolovan", povesteste Uica.

In cele din urma nastrusnicul bucatar a facut rost de o piatra de rau, numai buna sa intre in oala cu ciorba, a curatat-o bine si a pus-o la incalzit pe flacara argazului.

"Bolovanul curat si fatuit, stand pe flacara aragazului cuminte, ca sa prinda in masa lui o temperatura de 250 de grade! Si iata ce ingrediente am pregatit pentru fiertura asta de poveste: radacinoase taiate ca firul de par, morcov, patrunjel, pastarnac, telina, apoi ceapa rosie, doua sorturi de ardei gras. Si o mana de ciuperci albe de prun.

Am pus mai intai in oala doi litri de apa fierbinte, fiindca m-a dus capul ca daca o sa pun apa rece bolovanul o sa crape cand il pun inauntru. Acum oala e pragatita sa primeasca bolovanul, pe care ii iau cu grija invelit intr-un prosop si purtand manusi de sudor. Timp de douazeci de minute oala fierbe de una singura pe masa, ca in povesti. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro