Ciorba de peste cu dichis, ca la Tulcea. Reteta "de manul" presupune folosirea a cel putin patru-cinci feluri de peste

Ciorba de peste cu dichis, ca la Tulcea. Reteta

Pentru o ciorba de peste asa cum trebuie, spun pescarii, e nevoie de cel putin patru-cinci feluri de peste, care se pun la fiert la momentul potrivit si se servesc, in Dobrogea, tot cu dichis.

acum 88 luni (18 Oct 2016)

Pentru o ciorba de peste asa cum trebuie, spun pescarii, e nevoie de cel putin patru-cinci feluri de peste, care se pun la fiert la momentul potrivit si se servesc, in Dobrogea, tot cu dichis.

Ciorba cea mai buna se gateste la ceaun, spune Alexandru Diaconu, pescar si bucatar la petreceri. In functie de cantitatea dorita se pregatesc si ingredientele necesare.

Cum se face

Se pune mai intai apa la fiert, iar legumele - cartofi, ardei, ceapa, rosii, morcovi, de preferat "cat mai intregi", adica taiate in bucati mari, se adauga la scurt timp. "Bucatile mari se pun primele, iar pestele mic - babusca si caras, sa zicem, se pun la final", spune bucatarul.

Cand si pestele a fiert (iar pestele fierbe foarte repede, ii trebuie, si in functie de cat de "repede" e focul, doar cateva minute), adaugam in ceanul inca neridicat de pe foc, otet.

CITITI SI: Retete verificate de gem si dulceata de prune, din "patria" prunelor, Leleasca. Semnul ca magiunul e gata

Reteta delicioasa de salata de iarna facuta de gospodine cu experienta: "O mananci mai bine decat friptura" ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro