Ciorba de peste ca la Dunare: o reteta simpla pentru orice gospodina

Ciorba de peste ca la Dunare: o reteta simpla pentru orice gospodina

"Ai nevoie de peste marunt (obleti, carasei, rosioara, bibanasi) si de capete de peste, bine curatate, pe care sa le fierbi in apa cu sare si boabe de piper.

acum 63 luni (6 Apr 2017)

Uica Mihai, bucatarul banatean care a se trage din partile Caras-Severinului, spune ca este indragostit de zona in care Dunarea traverseaza sudul Romaniei, iar in tinerete avea perioade lungi pe care le petrecea pe malurile carasene ale fluviului. Uica Mihai a participat la mai multe targuri si manifestari de la Moldova Noua, unde a gatit celebra sa ciorba de peste intr-un ceaun imens, de 500 de litri. De atunci vine si reteta lui de ciorba de peste, despre care spune ca nu e o mare filosofie si poate fi gatita de orice gospodina.

"Ai nevoie de peste marunt (obleti, carasei, rosioara, bibanasi) si de capete de peste, bine curatate, pe care sa le fierbi in apa cu sare si boabe de piper. Cand s-au inmuiat toate legumele, e randul bucatilor mari de peste- crap, stiuca, lin, avat - tot ce iti pica in undita ori in galantar, pe care le pui sa fiarba in zeama, impreuna cu cativa cartofi taiati in patru si multe rosii mustoase, sfaramate in pumn.

Interesant este si modul in care este servita, bucatile de peste se scot pe un platou, alaturi de cartofi si legume, ca fiecare sa isi scoata in blid alaturi de niscaiva mujdei, iar zeama limpede se serveste la final, in castroane, pentru a fi sorbita cu mamaliga fierbinte. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro