Ciorba de iarna, reteta recomandata de celebrul bucatar Adrian Hadean

Ciorba de iarna, reteta recomandata de celebrul bucatar Adrian Hadean

Ingrediente: 300 grame fleica de porc 200 grame morcovi 100 grame telina 3 litri supa de rata 500 mililitri apa 900 grame cartofi 1 lingurita boia 1 lingurita seminte de chimen 1 lingurita pasta de rosii 1/2 legatura patrunjel 1 catel de usturoi 300 ml lapte Sare si piper Pentru inceput, fleica de porc se taie in cuburi de o jumatate de centimetru, care se pune intr-o oala la foc mediu pentru a elimina toata grasimea.

acum 87 luni (16 Nov 2016)

Ingrediente:

300 grame fleica de porc

200 grame morcovi

100 grame telina

3 litri supa de rata

500 mililitri apa

900 grame cartofi

1 lingurita boia

1 lingurita seminte de chimen

1 lingurita pasta de rosii

1/2 legatura patrunjel

1 catel de usturoi

300 ml lapte

Sare si piper

Pentru inceput, fleica de porc se taie in cuburi de o jumatate de centimetru, care se pune intr-o oala la foc mediu pentru a elimina toata grasimea. Cand s-au calit, se pun seminte de chimen, boia si o lingurita de pasta de rosii, amestecandu-se timp de un minut la foc mai mare. Se adauga supa degresata de rata, se mai adauga apa si o treime din cantitatea de cartofi, care se lasa intregi.

Intre timp, se toaca foarte marunt o jumatate de legatura de patrunjel si un catel de usturoi, care se amesteca cu un praf de sare.

Pentru a finaliza ciorba, se scot cartofii intregi, se dauga cuburile de cartofi. Pentru a evita ingrosarea supei cu faina si smantana, Adrian Hadean recomanda pisarea cartofilor intregi si adaugarea unei jumatati de polonic in ciorba, amestecand energic cu un tel. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro