Ciolos: "Vom discuta despre Eurovision si o sa vedeam ce solutii putem gasi"

Ciolos:

"Reprezentanti ai European Broadcasting Union - cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din lume - au anuntat, deocamdata verbal, reprezentantii Televiziunii Romane ca, din cauza datoriilor acumulate in ultimii opt ani la EBU de catre TVR, acest organism va trece la urmatorul prag de sanctiune. Inaltii oficiali ai EBU au precizat ca asteapta un punct de vedere de la cei carora li s-au adresat in ultimele luni (Parlament, Guvern, Ministerul de Finante) pentru ca este datoria fiecarei tari sa isi pozitioneze onorabil televiziunea publica, prin legi corecte si finantari aduse la zi", a informat televiziunea publica.

acum 98 luni (18 Apr 2016)

(...) Vom avea o discutie si o sa vedem ce solutii putem gasi", a afirmat Ciolos, la Tulcea, intrebat daca a discutat in Guvern despre problema participarii Romaniei la Eurovision.

Romania risca sa nu mai participe in acest an la Eurovision, motivul fiind datoriile acumulate in ultimii opt ani la European Broadcasting Union (EBU) de catre Televiziunea Publica, se preciza intr-un comunicat al institutiei.

"Reprezentanti ai European Broadcasting Union - cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din lume - au anuntat, deocamdata verbal, reprezentantii Televiziunii Romane ca, din cauza datoriilor acumulate in ultimii opt ani la EBU de catre TVR, acest organism va trece la urmatorul prag de sanctiune. Astfel, Romania risca sa nu fie acceptata pe scena Eurovision si nici nu va primi, prin satelit, semnalul pentru a putea transmite aceasta competitie", se arata in comunicatul TVR, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, TVR datoreaza EBU peste 10 milioane de euro, cele mai vechi datorii necesare de acoperit provenind din perioada 2011-2012. Ultima plata a fost facuta in luna ianuarie, in valoare de 250.000 de euro, dupa care TVR a anuntat organizatia internationala ca nu mai are cum sa sustina aceste plati", conform comunicatului.

In ceea ce priveste concursul Eurovision, TVR precizeaza ca a fost achitata in termen taxa de participare.

"Tocmai pentru a ne asigura de participarea si transmiterea competitiei, in 2016 - pentru prima data dupa multi ani - TVR a achitat la termen (in martie) taxa de participare. Inaltii oficiali ai EBU au precizat ca asteapta un punct de vedere de la cei carora li s-au adresat in ultimele luni (Parlament, Guvern, Ministerul de Finante) pentru ca este datoria fiecarei tari sa isi pozitioneze onorabil televiziunea publica, prin legi corecte si finantari aduse la zi", a informat televiziunea publica.

Romania ar urma sa participe in a doua semifinala a concursului, cea din 12 mai, alat... Citeste intreg articolul pe evz.ro