Ciolos: Proiectul de OUG privind votul romanilor din Diaspora, pus in dezbatere publica pana la mijlocul lui august

Ciolos: Proiectul de OUG privind votul romanilor din Diaspora, pus in dezbatere publica pana la mijlocul lui august

Copresedintele ALDE Daniel Constantin a anuntat, marti, ca premierul a informat ca Guvernul a avut initiativa de a modifica legea votului prin corespondenta, printr-o ordonanta de urgenta, si a adaugat ca actualul Guvern, presedintele si cei de la PNL, care au propus legea, trebuie sa isi asume organizarea alegerilor si riscul unei prezente mici la vot, la parlamentare, in diaspora.

acum 82 luni (27 Jul 2016)

"Zilele trecute am informat liderii partidelor parlamentare despre intentia noastra de a modifica Legea alegerilor Senatului si Camerei Deputatilor, partea din lege care vizeaza alegerile in strainatate. Obiectivul este de a veni cu anumite clarificari si de a elimina posibiltatea unor interpretari care sa ingradeasca dreptul la vot al romanilor din strainatate", a declarat premierul Dacian Ciolos la inceputul sedintei de Guvern.

Autoritatea Electorala Permanenta a anuntat, luni, ca au fost validate 3.613 cereri de inscriere in Registrul Electoral depuse de alegatorii romani cu domiciliul sau resedinta in strainatate, cu putin peste 500 in plus fata de situatia prezentata saptamana trecuta.

Copresedintele ALDE Daniel Constantin a anuntat, marti, ca premierul a informat ca Guvernul a avut initiativa de a modifica legea votului prin corespondenta, printr-o ordonanta de urgenta, si a adaugat ca actualul Guvern, presedintele si cei de la PNL, care au propus legea, trebuie sa isi asume organizarea alegerilor si riscul unei prezente mici la vot, la parlamentare, in diaspora. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro