Ciolos o RETRAGE pe Cristina Guseth "pentru a nu vulnerabiliza in niciun fel increderea in ministrul Justitiei". Premierul desemnat a facut anuntul pe Facebook

Premierul desemnat Dacian Ciolos a anuntat pe Facebook, in jurul orei 0.20, ca o retrage pe Cristina Guseth, avizata favorabil de sapte comisii parlamentare pentru fotoliul de ministru al Justitiei. Dupa audieri si avizul favorabil dat de cei 53 de parlamentari din cele sapte comisii, t eleviziunile si Facebook-ul s-au incins de critici.

acum 90 luni (17 Nov 2015)

Premierul desemnat Dacian Ciolos a anuntat pe Facebook, in jurul orei 0.20, ca o retrage pe Cristina Guseth, avizata favorabil de sapte comisii parlamentare pentru fotoliul de ministru al Justitiei.

"Pentru a nu vulnerabiliza in niciun fel increderea in ministrul Justitiei din Guvern, intr-un an foarte important pentru mentinerea credibilitatii activitatii Justitiei, am hotarat sa retrag propunerea doamnei Cristina Guseth pentru acest portofoliu.

Guseth este al doilea ministru nominalizat retras de premierul desemnat, primul fiind Andrei Baciu, propus pentru Ministerul Sanatatii.

Cristina Guseth, directoarea ONG-ului Freedom House Romania, a fost singura propunere de ministru care, in comisiile parlamentare, a fost supusa unor avalanse de intrebari din noile Coduri, din Constitutie, din alte acte normative.

Cristinei Guseth I-au fost puse intrebari din manualele de Drept, desi parlamentarii au fost anuntati ca doamna Guseth nu are studii juridice. Intre cei agresivi s-au aflat Serban Nicolae ( PSD, apropiat al condamnatului Catalin Voicu), Florina Jipa ( cea care l-a miruit pe senatorul Dan Sova pentru a scapa de arestare), Eugen Nicolicea ( UNPR) si Steluta Cataniciu ( ALDE).

Cristina Guseth, cum era de asteptat, nu a dat raspunsuri satisfacatoare ( nu a facut Dreptul!).

Dupa audieri si avizul favorabil dat de cei 53 de parlamentari din cele sapte comisii, t

eleviziunile si Facebook-ul s-au incins de critici. Guseth a fost anatemizata si de asociatiile de magistrati.

"Harmalaia" a fost sti

nsa dupa miezul noptii, de anuntul de pe Facebook al premierului desemnat Dacian Ciolos.

Inca nu se stie care va fi urmatoarea propunere pentru fotoliul de la Justitie. Cum noul propus la Justitie, alaturi de Vasile Dincu, nominalizat pentru Ministerul Dezvoltarii si Administratiei (nu a fost audiat luni pentru ca i s-a facut rau), trebuie audiati de comisiile parlamentare, probabil votul f... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro