Ciolos nu respinge varianta de a ramane premier: Voi veni cu o platforma, apoi as putea discuta cu PNL si USR

Ciolos nu respinge varianta de a ramane premier: Voi veni cu o platforma, apoi as putea discuta cu PNL si USR

"Imi propun ca in perioada imediat urmatoare sa vin cu aceste principii, cu aceste valori, cu proiectele incepute care din punctul meu de vedere ar putea fi continuate si in masura in care va exista o sustinere a acestor proiecte, dar nu cu un program de guveranre, care este apanajul partideor care participa la alegeri, dar cu o astfel de platforma, cu un astfel de proiect care sa reflecte cumva experienta acumulata in acesti ani si legamantul pe care l-as lasa pentru perioada urmatoare, cu asta da, cu asta pot sa contribui la dezbaterea care va avea loc", a afirmat prim-ministrul.

acum 40 luni (13 Oct 2016)

Dacian Ciolos a reiterat faptul ca nu doreste si nu intentioneaza sa candideze la alegerile parlamentare, dand asigurari ca nu se va razgandi.

"Eu mi-am luat un angajament la inceput, ca nu o sa candidez, tocmai pentru a da acest semnal, ca vreau sa conduc un Guvern care sa mentina un echilibru. Dacian Ciolos a recunoscut insa ca si-ar "dori sa vada anumite proiecte continuate", in special "principii" si "valori", pe care Cabinetul sau a incercat deja sa le implementeze in actul de guvernare. Intrebat despre PNL si USR, care au anuntat ca ar putea sa il sprijine ca premier si dupa alegerile parlamentare, Ciolos a aratat ca lansarea unui program de guvernare este apanajul partidelor politice, care trebuie sa castige voturi pentru a ajunge in situatia de a propune un Guvern, insa el vrea sa propuna principii si valori. "Din punctul meu de vedere, dincolo de ceea ce afirma PNL si USR acum, e important sa avem o discutie pe niste principii, pe niste valori, pe niste teme mari pe care si eu cred ca ar trebui sa lucram in perioada urmatoare, iar apoi cetatenii trebuie lasati sa decida daca (...) pot face obiectul unui program de guvernare", a explicat premierul. Dacian Ciolos a afirmat ca, in perioada urmatoare, va propune o astfel de "platforma", care sa reprezinte si o sinteza a actualei guvernari si care sa vina in locul unui bilant de final de mandat. "Imi propun ca in perioada imediat urmatoare sa vin cu aceste principii, cu aceste valori, cu proiectele incepute care din punctul meu de vedere ar putea fi continuate si in masura in care va exista o sustinere a acestor proiecte, dar nu cu un program de guveranre, care este apanajul partideor care participa la alegeri, dar cu o astfel de platforma, cu un astfel de proiect care sa reflecte cumva experienta acumulata in acesti ani si legamantul pe care l-as lasa pentru perioada urmatoare, cu asta da, cu asta pot sa contribui la dezbaterea care va avea loc", a afirmat prim-ministrul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro