Ciolos l-a revocat pe Vlad Alexandrescu. Care este noua propunere pentru Ministerul Culturii

Ciolos l-a revocat pe Vlad Alexandrescu. Care este noua propunere pentru Ministerul Culturii

De asemenea, am trimis astazi domnului presedinte Klaus Iohannis propunerea pentru numirea in functia de ministru al Culturii a doamnei Corina Suteu, in dorinta de a continua procesul de reforma", anunta premierul Ciolos intr-o declaratie de presa. Faptul ca, in mai multe sedinte de Guvern, m-am pronuntat in favoarea retragerii imediate a titlurilor de doctor in cazuri de plagiat notorii si ca am reusit sa impiedic adoptarea pachetului de acte normative propuse de ministrul Curaj, adoptare care ar fi insemnat amanarea cu aproape un an a retragerii oricarui titlu, mi-a adus o adversitate rece a acelor ministri care erau implicati", mai afirma Vlad Alexandrescu.

acum 94 luni (3 May 2016)

"Asa cum am anuntat saptamana trecuta, am decis astazi revocarea domnului Vlad Alexandrescu din functia de ministru al Culturii. De asemenea, am trimis astazi domnului presedinte Klaus Iohannis propunerea pentru numirea in functia de ministru al Culturii a doamnei Corina Suteu, in dorinta de a continua procesul de reforma", anunta premierul Ciolos intr-o declaratie de presa.

Cine e Corina Suteu

Corina Suteu este expert in politici culturale si fost director al Institutului Cultural Roman de la New York, in perioada 2006 - 2012. In luna ianuarie, a fost numita de prim-ministrul Dacian Ciolos in functia de secretar de stat la Ministerul Culturii, pentru a se ocupa de politici si strategii pentru cultura. In 1991, a devenit director al Uniunii Teatrale din Romania (UNITER), fiind la baza critic de teatru, iar in 1995 a devenit director al Mastere Specialisee Europeen en Management des entreprises culturalles (Dijon, Franta) si presedinte al Forumului retelelor culturale europene. In 1998, Corina Suteu a fondat asociatia ECUMEST, iar in perioada 2005 - 2006 a editat cartea "Arts Politics and Change" (ca urmare a programului "Policies for culture"), publicata la Amsterdam, si a lansat la Columbia University volumul "Another Brick in the Wall, a Critical Overview of Cultural Management in Europe", potrivit News.ro Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, si-a anuntat, miercuri, demisia din functia pe care o detinea, din cauza scandalului de la Opera, si anunta ca reformele incepute de el sunt amenintate de "forte retrograde". Sambata, la trei zile dupa demisie, in presa a aparut o scrisoare deschisa trimisa Grupului pentru Dialog Social (GDS) in care acesta sustinea ca asupra sa au fost exercitate actiuni directe de intimidare, chiar din partea unui coleg din Guvern. Unele au fost foarte vizibile, cum ar fi interesele de la Rosia Montana sau de la Cathedral Plaza din Bucuresti. Ele mi-au adus incercari directe de int... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro