Ciolos ii arata coltii lui Dragnea. Cum se explica curajul premierului

Ciolos ii arata coltii lui Dragnea. Cum se explica curajul premierului

Iata principalele date economice prezentate de premierul Dacian Ciolos: ** Cresterea economica a fost de 5,2% in primul semestru fata de perioada similara din 2015 si este estimata sa ajunga la 4,8% la sfarsitul anului, fata de 4,2% in prognoza de primavara. ** Cresterea nivelului de trai este relevata de majorarea consumului care a stimulat micile afaceri (avans de 8%) si de investitiile imobiliare (avans de 21%, in special datorita programului "Prima Casa") ** Investitiile publice au crescut cu peste 15% in primul semestru, in special in infrastructura. ** "Dincolo de interpretarile si declaratiile politice pe subiect", cifrele arata ca rata de absorbtie curenta a fondurilor europene (sume platite beneficiarilor) pentru perioada 2007-2013 a crescut de la 58,67% in noiembrie 2015 la 78,3% in prezent, sumele atrase din din fonduri UE in primul semestru fiind de 3 miliarde de euro.

acum 81 luni (19 Sep 2016)

Premierul Dacian Ciolos a mers in Parlament pentru a prezenta situatia economica a tarii, moment care a fost vazut de adversarii sai politici tocmai bun pentru o incalzire inainte de campania electorala. Liderul de la Palatul Victoria a vorbit despre cresterea economica, investitii, atragerea de fonduri europene, dar a atras atentia si asupra unui demers incurajat cu precadere de PSD si ALDE, acordarea de pensii speciale. Liviu Dragnea si-a luat notite, senatoarea Cristiana Anghel tipa la diferite intervale de timp "Fara tehnocrati!", copresedintele PNL Alina Gorghiu mai mult a vorbit cu colegul sau, Eugen Nicolaescu, iar fostul premier Victor Ponta comenta pe pagina sa de Facebook venirea in Parlament a actualului premier. "Tare ma bucur ca alaturi de colegii din USL am decis in 2012 sa oprim politicile criminale de austeritate ale lui Traian Basescu si PDL sustinute de Propaganda ", scria Ponta, care, pentru rigoare, a precizat ca reprezentantii asa-zisei secte Soros sunt chiar tehnocratii. Timp de 19 minute Dragnea, aplaudat in repetate randuri de oamenii sai, a trecut in revista toate lucrurile care-i nemultumeau pe social-democrati. Am aflat ca si dumneavoastra ca, timp de un an de zile, nu au facut nimic.

Atac si la Iohannis

Mai mult, liderul PSD a reamintit celor din sala ca partidul sau si partenerii de guvernare au fost goniti de la putere intr-un mod nedemocratic. "Am plecat de la guvernare pentru ca am fost fortati sa o facem, printr-o manevra nedemocratica. Presedintele Iohannis, protectorul dumneavoastra politic, a inlocuit un guvern ales de popor cu ", a subliniat Dragnea, desi Guvernul Ponta a demisionat in urma protestelor generate de tragedia de la Colectiv. "Astazi, domnul Ciolos nu a vorbit in limba romana, ci limba tehnocratilor, care suna strain si este rupta de realitate", a subliniat liderul PSD. Pentru mine asta inseamna si n-am nevoie de lectii de patriotism. Nu in ultimul rand, atacul lui Dragnea l... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro