Ciolos, despre un posibil atac terorist: "Nu exista semne ca ar putea fi probleme sau riscuri in Romania, dar e bine sa fim pregatiti"

Ciolos, despre un posibil atac terorist:

Am avut deja discutii cu ministrii legat de transparenta si integritate si asigur ca nu o sa ezit - le-am cerut si ministilor si i-am asigurat de tot sprijinul meu - sa ia masurile pe care le considera de cuviinta ca sa nu mai avem astfel de cazuri si astfel de comportament in institutiile statului", a spus Ciolos.

acum 88 luni (21 Nov 2015)

"In contextul situatiei actuale, am convenit cu ministrii de resort sa existe un plan de actiune detaliat si pe chestiuni legate de securitate si siguranta a cetatenilor. Vreau sa precizez clar: nu exista semne ca ar putea fi probleme sau riscuri in Romania in momentul de fata, dar e bine sa fim pregatiti, si in urma discutiilor care au avut loc zilele trecute la Consiliul Justitie si Afaceri Interne, si in contextul actual tensionat", a spus premierul, dupa sedinta informala a Guvernului.

"Sposorizarile de la ISU sunt derapaje, este posibil sa mai existe si la alte institutii"

Ciolos a mai spus la intalnirea de la Guvern ca sponsorizarile de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) sunt "derapaje" care pot sa existe si in alte institutii publice. Totodata, premierul a spus ca a avut discutii cu ministrii legat de transparenta si integritate si le-a cerut sa ia masurile pe care le considera de cuviinta. Am avut deja discutii cu ministrii legat de transparenta si integritate si asigur ca nu o sa ezit - le-am cerut si ministilor si i-am asigurat de tot sprijinul meu - sa ia masurile pe care le considera de cuviinta ca sa nu mai avem astfel de cazuri si astfel de comportament in institutiile statului", a spus Ciolos.

Premierul a adaugat ca "Nu este normal si e pacat ca s-a ajuns ca intr-o astfel de institutie care e esentiala si care e in prima linie de fapt a asigurarii sigurantei cetatenilor s-a ajuns la astfel de situatii", a spus premierul.

Referitor la faptul ca IGSU ar detine un raport de control efectuat in 2015, inainte de producerea accidentului de la clubul Colectiv, documentul avand ca tema sponsorizarea, pe care IGSU ar refuza sa-l faca public desi reprezentantii mass-media au trimis solicitari legale in acest sens, premierul a spus ca va verifica din ce motiv nu a fost facut public raportul.

In acest context, el a amintit ca Pr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro