Ciolos, despre culisele nominalizarii sale in functia de premier: "Eram acasa cand m-a sunat presedintele". Ce spune despre propunerea facuta lui Dancu

Ciolos, despre culisele nominalizarii sale in functia de premier:

Am vorbit cu dl Ciolos de mai multe ori inainte, ne cunoastem de mai multa vreme, am discutat foarte mult despre agricultura, despre cercetarea pentru asta, am discutat despre faptul ca avea in aceasta iarna o reuniune a Consiliului Europei in care se discuta despre planificarea agricola pe noua reforma agrara, pe care dansul a facut-o pentru Romania, si ma intreba de studii, i-am dat studii. Faptul ca in comisie am reusit sa conving pe toata lumea, inclusiv pe parlamentarii din PNL, faptul ca am reusit sa gasesc o formula de comunicare si un proiect care sa-i convinga, mie imi da sperante pentru viitor, pentru o noua etapa din politica romaneasca", a aratat Vasile Dancu.

acum 63 luni (27 Nov 2015)

Am mai avut discutii cu dansul si in trecut si i-am zis ca as fi disponibil, pentru anumite posturi, dar nu pentru o asemenea pozitie. Eu m-am angajat pentru un an de zile si e bine sa fie clare lucrurile din aceasta perspectiva.", a spus Dacian Ciolos, la Realitatea TV.

Premierul a vorbit si despre cum i-a propus lui Vasile Dancu sa devina numarul doi al Guvernului. Am avut anterior multe discutii cu Vasile Dancu si am inceput sa discutam fara sa avem un proiect, despre ceea ce credem ca ar putea fi facut. In momentul in care mi s-a propus sa fiu premier, mi-a venit cumva natural sa ii cer sa lucram impreuna", a mai spus Ciolos.

La randul sau, vicepremierul Vasile Dancu a povestit ca se cunoaste de foarte mult timp cu premierul Dacian Ciolos, pe care nu a putut sa-l refuze in momentul in care i-a propus sa faca parte din noul Guvern.

"Dupa ce si-a dat demisia Victor Ponta ma asteptam, m-am rugat sa nu ma sune, pentru ca ma asteptam sa-mi continui ceea ce am de facut. M-am gandit intr-o zi: sper sa nu ma sune, daca nu ma suna astazi, inseamna ca am scapat si pot sa-mi vad de treaba. Si cand ma bucuram ca n-am primit niciun telefon si m-am pus in fata computerului si cand am inceput sa scriu din nou, am primit telefonul sa ne vedem. Mi-am dat seama ca va fi foarte greu sa refuz, mai ales ca discutasem de foarte multe ori cu domnia sa despre principiile reformarii Romaniei. Am vorbit cu dl Ciolos de mai multe ori inainte, ne cunoastem de mai multa vreme, am discutat foarte mult despre agricultura, despre cercetarea pentru asta, am discutat despre faptul ca avea in aceasta iarna o reuniune a Consiliului Europei in care se discuta despre planificarea agricola pe noua reforma agrara, pe care dansul a facut-o pentru Romania, si ma intreba de studii, i-am dat studii. Printre altele, se vorbea atunci de faptul ca as putea sa fiu prim-ministru si a incercat sa ma incurajeze, fara sa stim nimic.

Dancu a tinut sa precizeze si faptul... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro