Ciolos, catre membrii Guvernului: Va invit sa nu mai fumati in Palatul Victoria

Ciolos, catre membrii Guvernului: Va invit sa nu mai fumati in Palatul Victoria

"Conform legii, prin spatiu public inchis se intelege orice spatiu accesibil publicului sau destinat utilizarii colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperis, plafon sau tavan si care este delimitat de cel putin doi pereti, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent", se arata in document.

acum 92 luni (16 Mar 2016)

Premierul i-a cerut secretarului general al Guvernului, Sorin Chelmu, sa amenajeze afara un loc pentru fumat, si totodata el a anuntat ca a fost elaborat un ghid de informare pentru aplicarea legii antifumat. O sa va rog domnule secretar general sa gasiti undeva afara un loc care sa fie amenajat si unde doritorii sa poata sa fumeze respectand legislatia", a spus prim-ministrul, miercuri, la inceputul sedintei Executivului, citat de Mediafax.

Dacian Ciolos a mai anuntat ca Guvernul a pregatit si un ghid de informare care explica modul in care se aplica lege, documentul urmand sa fie disponibil si online. Astfel, Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta, Politia Romana, Jandarmeria Romana, Politia Locala si Politia de Frontiera sunt institutiile unde se pot face astfel de reclamatii.

"Recomandam cetatenilor ca sesizarile privind eventualele contraventii privind fumatul in spatiile nepermise de lege sa nu se faca la numarul de urgenta 112, aceasta linie fiind destinata exclusiv urgentelor si situatiilor care pun in pericol viata, integritatea corporala sau bunurile oamenilor", se arata intr-un comunicat emis de IGSU. "Conform legii, prin spatiu public inchis se intelege orice spatiu accesibil publicului sau destinat utilizarii colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperis, plafon sau tavan si care este delimitat de cel putin doi pereti, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent", se arata in document. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro