Ciolos a explicat in Senat cazul Antena 3: ANAF a respectat legea. Nu exista posibilitatea inchirierii. Dragnea: Nu m-a lamurit

Ciolos a explicat in Senat cazul Antena 3: ANAF a respectat legea. Nu exista posibilitatea inchirierii. Dragnea: Nu m-a lamurit

Daca domnuld e la ANAF este tot atat de independent, de ce nu s-a dus la Sibiu sa ia casa domnului Iohannis, care a luat prin uz de fals (aplauze din sala). La ora actuala, singura forma de valorificare a bunurilor confisacte de stat este reglementata de Ordonanta 14/2007 care presupune doar vanzarea bunurilor ca forma de valorificare a acestora, lucru confirmat si de catre Curtea Constitutionala prin decizia 859/2015, publicata in zece februarie anul acesta. Intrebat de jurnalistii care l-au insotit in vizita sa la Bruxelles despre dezbaterea organizata de Senat, premierul Dacian Ciolos a spus ca nu prea are ce explicatii sa ofere avand in vedere ca nu stie prea multe despre actiunea ANAF. Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a propus, ieri, in plen, ca premierul Dacian Ciolos sa vina in Parlament pentru a explica de ce trustul Intact a fost somat de ANAF sa paraseasca cladirea in care-si desfasoara activitatea, proprietate aflata acum in proprietatea statului, ca urmare a prejudiciului provocat de Dan Voiculescu in dosarul ICA. Solicitarea lui Tariceanu, un invitat permanent in studiourile Antenei 3, a fost imediat adoptata cu o majoritate covarsitoare: 70 de voturi "pentru" si doar doua "impotriva", ceea ce arata ca atat PSD, cat si PNL, au fost de acord sa implice Senatul intr-un razboi purtat de trustul lui Dan Voiculescu cu statul. "Legea nu permite niciunui magistrat, care se respecta si care doreste sa fie apreciat sa-si exprime un punct de vedere cu privire la o cauza care este in curs de desfasurare, indiferent ca acea cauza, si inteleg ca acea cauza se afla intr-o faza de executare a unei hotarari penale definitive", a reactionat Livia Stanciu, dupa ce Gabriela Baltag, presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR) si-a aratat solidaritatea fata de Antena 3.

acum 101 luni (17 Feb 2016)

UPDATE Premierul Dacian Ciolos raspunde criticilor venite din partea senatorilor: Va asigur ca am venit de buna-credinta in fata dvs.

Mi-ati sugerat sa modificam prin ordonanta de urgenta aceste legi.

Nu voi accepa astfel de comportamente din partea niciunei institutii. Acele sesizari facute de Antena au fost facute si in perioada in care domnul Teodorocivi era ministru la Finante si nu s-a raspuns.

Termenul de cinci zile. Aceste cinci zile sunt prevazute de lege. Procedura trebuia sa fie inceputa pentru ca lucrurile treneaza de mai multa vreme. Aceeasi lege prevede ca un imobil confiscat poate fi valorificat de stat doar prin vanzare.

Cristiana Anghel tipa din sala: "Antena vrea sa cumpere de doi ani!.

UPDATE Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu: Cu 26 de ani in urma, am infiintat un post de radio liber. Pentru a putea sa obtin aceasta aprobare, am apelat la prim-ministrul de atunci, Petre Roman. Am mentionat tipul de emisiuni pe care vrem sa le facem. Actiunea de silire a acestor societati de televiziune este in fapt o actiune de suprimare a libertatii de exprimare. Nu putem accepta un abuz cu temei legal care are drept de consecinta limitarea libertatii de exprimare. Exista prevedere constitutionala extrem de clara care spune ca nicio publicatie nu poate fi suprimata. Un stat violent ce nu respecta demnitatea persoanelor si garantiile constitutionale nu corespunde niciunei definitii a statului de drept. Sentimentul general pe care lumea o are este ca unei televiziuni care nu este obedienta i se pune pumnul in gura. Vreau sa aveti in vedere intreprinderea unei actiuni in concordanta cu principiile statului de drept.

UPDATE Senatorul PNL Puiu Hasotti: Criticile trebuiau sa inceapa de la prim-ministrul Ponta. Aici nu este vorba de respectarea libertatii presei, ci de libertatea individului. Trebuie sa reparati ce altii... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro