Ciolos a explicat de ce nu a vrut sa discute cu unionistii din Piata Universitatii: Nu vreau sa intru in dezbateri electorale. Ei vor discutii cu oameni politici

La intalnire, Sebastian Ghiţă a adus cinci cadouri simbolice pentru aceştia.o monedă din vremea Impăratului Traian, găsită in Dacia, o baionetă de luptă a unui soldat roman din Primul Război Mondial, insemnările Mareşalului Antonescu in care condamnă cedarea Basarabiei şi Bucovinei, o carte a lui Theodore Roosvelt care confirmă dreptul naţiunilor de a se autodetermina şi de a modifica graniţele in Europa prin voinţa cetăţenilor, primele acţiuni in original emise de Compania Astra Romana care să arate că romanii pot avea identitate economică şi se pot dezvolta armonios şi pot genera prosperitate.

acum 53 luni (24 Oct 2016)

Primul-ministru Dacian Cioloş a declarat că nu a discutat cu unioniştii care au manifestat, in week-end, la Bucureşti fiindcă nu doreşte să intre in polemici in pragul alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova. Totodată, premierul a mai adăugat faptul că actualul Guvern mai are doar două luni de mandat şi nu poate vorbi despre o situaţie care se va intampla după alegerile parlamentare din 11 decembrie.

''Au fost destul de clari in declarațiile lor (unioniștii — n.r.) că vor discuții cu oameni politici care iși pregătesc programele de guvernare. Cred că astfel de discuții trebuie să aibă loc cu liderii de partide politice exact așa cum s-a intamplat și e foarte bine așa'', a spus Cioloș, inainte de a participa la un eveniment legat de pregătirea preluării de către Romania a președinției UE in 2019.

Citeşte şi: Cine sunt tinerii moldoveni care au dormit in corturi in Piața Universității și de ce cer acum unirea. VIDEO

Discuţiile unioniştilor cu celelalte partide politice

Duminică, cei care au pledat pentru unire au inceput intalnirile cu oameni politici la sediul PMP, unde au stat de vorbă cu fostul şef de stat Traian Băsescu.

George Simion, organizatorul protestului pentru unirea cu Basarabia, a cerut PSD-ului infiinţarea unui Oficiu pentru Moldova, in subordinea premierului, şi cu vicepreşedinte PSD pentru unire.

Liderul protestatarilor unionişti, George Simion a declarat, duminică, după discuţiile cu vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu, că principalele solicitări au vizat infiinţarea unui Oficiu pentru Republica Moldova, in subordinea premierului, şi a unei funcţii de vicepreşedinte al partidului pe problema unirii, dar şi ca Basarabia să fie inclusă in manifestările de aniversare a Marii Uniri, din 2018.

Vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu a afirmat că a avut o discuţie deschisă, "in limba romană", cu delegaţia d... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro