Ciocniri grave intre Israel si regimul de la Damasc: armata lui Assad a raspuns cu atacuri cu rachete dupa surprinderea unor avioane israeliene in Siria

Ciocniri grave intre Israel si regimul de la Damasc: armata lui Assad a raspuns cu atacuri cu rachete dupa surprinderea unor avioane israeliene in Siria

Regimul de la Damasc a anuntat vineri dimineata ca a doborat un avion apartinand armatei israeliene surprins in cursul noptii de joi spre vineri pe teritoriul Siriei, dar Israelul a negat aceasta informatie. Siria contesta legitimitatea Israelului asupra unui teritoriu de 1.200 de kilometri patrati din Podisul Golan, ocupat de statul evreu dupa Razboiul de Sase Zile din 1967 si anexat in 1981.

acum 69 luni (17 Mar 2017)

Regimul de la Damasc a anuntat vineri dimineata ca a doborat un avion apartinand armatei israeliene surprins in cursul noptii de joi spre vineri pe teritoriul Siriei, dar Israelul a negat aceasta informatie.

"Antiaeriana noastra a doborat un avion, a atins un altul si le-a fortat pe celelalte sa se retraga" in Israel, se arata intr-un comunicat al armatei fidele liderului sirian Bashar al-Assad publicat de agentia oficiala Sana.

Potrivit acestui comunicat, fortele armate loiale lui Assad au intervenit in jurul orei locale 02.40 pentru a contracara patru avioane de vanatoare ale Israelului care vizau "o pozitie militara" din apropierea orasului Palmira, in centrul Siriei.

Fapt rar, armata israeliana a recunoscut ca a trimis in cursul noptii trecute avioane in Siria, dar a negat ca vreunul dintre ele ar fi avut de suferit.

Potrivit Tel Avivului, armata regimului de la Damasc a lansat mai multe rachete asupra Israelului, iar una dintre ele a fost interceptata de sistemul Arrow, desfasurat pentru apararea teritoriului israelian.

Sirenele de alerta au fost declansate in mai multe localitati din Valea Iordanului pentru a-i atentiona pe civili in legatura cu iminenta unui pericol.

De fapt, resturi de racheta au cazut la Irbid, in nord-vestul Iordaniei, potrivit unui anunt facut de armata acestei tari.

Acest incident este cel mai grav survenit intre Tel Aviv si Damasc de la inceputul Razboiului civil din Siria, in martie 2011. Siria contesta legitimitatea Israelului asupra unui teritoriu de 1.200 de kilometri patrati din Podisul Golan, ocupat de statul evreu dupa Razboiul de Sase Zile din 1967 si anexat in 1981.

Dincolo de problema Podisului Golan, Israelul urmareste cu mare atentie evolutia conflictului din Siria pentru a interveni in caz de consolidare in proximitatea sa a pozitiilor Iranulu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro