Ciobanul de 100 de ani: este cel mai varstnic salariat din Romania si de dragul oilor sale nu vrea sa auda de pensie

Ciobanul de 100 de ani: este cel mai varstnic salariat din Romania si de dragul oilor sale nu vrea sa auda de pensie

Cel mai varstnic salariat din Romania a implinit 100 de ani si nu are planuri de iesit la pensie. Anul trecut a fost recompensat de autoritatile din judetul Hunedoara cu o diploma de excelenta, fiind considerat "un model de putere de munca, de caracter si un exemplu pentru comunitate".

acum 79 luni (6 Dec 2017)

Cel mai varstnic salariat din Romania a implinit 100 de ani si nu are planuri de iesit la pensie.

Anul trecut a fost recompensat de autoritatile din judetul Hunedoara cu o diploma de excelenta, fiind considerat "un model de putere de munca, de caracter si un exemplu pentru comunitate". Zilele trecute, la implinirea varstei centenarului, ciobanul cu carte de munca a fost recompensat cu cateva saptamani de concediu. A primit concediu si se va intoarce la munca in luna ianuarie", a declarat Emil Parau, omul de afaceri din Valea Jiului care ii este patron.

Stefan Gros locuieste in satul Valcelele Bune de pe Valea Streiului si se ocupa cu pastoritul de peste 80 de ani. Turmele pe care le-a avut in grija si cu care a cutreierat muntii i-au fost atacate deseori de animale salbatice, iar o data s-a luptat cu un urs care luase o oaie din stana. A fost la un pas de moarte, dupa ce animalul salbatic l-a apucat si l-a aruncat prin cetina unui brad, insa cainii sai i-au sarit in ajutor si au alungat ursul. "Numai de dragul oilor mi-a lungit Dumnezeu anii de viata. Nu ma simt deloc batran", relata ciobanul, care din 2008 este angajat cu carte de munca si, tot de atunci, detine "titlul" de cel mai varstnic salariat.

Stefan Gros provine dintr-o familie longeviva, tatal lui a trait pana la 103 ani si un bunic de-al sau a trecut de 107 ani. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro