Ciobanul Bucur sau turnul Curtii Domnesti? Numele orasului Bucuresti, intre legenda si istorie

Ciobanul Bucur sau turnul Curtii Domnesti? Numele orasului Bucuresti, intre legenda si istorie

Istoricul Dan Falcan povesteste ca, in secolul al XIV-lea, Bucurestiul avea 160 de metri patrati, atat cat masura turnul care se afla in mijlocul actualei Capitale. Povestea de iubire dintre Dambovita si Bucur Legenda clasica spune ca numele orasului Bucuresti pleaca de la un cioban care venea cu oile pe meleagurile actualului oras si care ar fi trait o frumoasa poveste de dragoste cu o tanara pe nume Dambovita. Acesta se plangea de faptul ca este urmarit de mai multi hoti si ca nu stie cum ar putea sa scape de acestia, arata legenda.

acum 86 luni (18 Jun 2015)

Istoricul Dan Falcan povesteste ca, in secolul al XIV-lea, Bucurestiul avea 160 de metri patrati, atat cat masura turnul care se afla in mijlocul actualei Capitale. Usor-usor, oamenii au inceput sa se adune in jurul turnului si asa a luat nastere Bucurestiul, orasul pe care il vedem astazi.

"In anii 1370-1380, se pun bazele unui turn, punct de paza in vremea aceea, care marca o intretaiere de drumuri comerciale", povesteste istoricul Dan Falcan despre inceputurile Bucurestiului.

Turnul era un punct de reper al comerciantilor vremii, locul unde poposeau si se desfasurau cele mai importante tranzactii. In secolul al XVI-lea, orasul era condus de un jude, un fel de primar ales de oamenii instariti ai vremii. Fiecare mahala a Bucurestiului de altadata era cunoscuta dupa numele celor mai destoinici locuitori sau dupa meseriile pe care le practicau.

Povestea de iubire dintre Dambovita si Bucur Legenda clasica spune ca numele orasului Bucuresti pleaca de la un cioban care venea cu oile pe meleagurile actualului oras si care ar fi trait o frumoasa poveste de dragoste cu o tanara pe nume Dambovita. Se spune ca o prima fila din legenda Bucurestiului s-a scris intr-o padure in care traia un taietor de lemne foarte sarac. Dambovita, asa cum se numea fata, era de o frumusete rar intalnita, dar crescuse fara mama, intrucat aceasta murise cand fata era inca inca mica. Pe o campie din apropierea padurii traia si un cioban pe care il chema Bucur. Cei doi se stiu din copilarie si usor-usor au ajuns sa se indragosteasca nebuneste unul de celalat. Anii au trecut peste cei doi indragostiti si intr-o noapte, la usa taietorul de lemne a aparut un print. Acesta se plangea de faptul ca este urmarit de mai multi hoti si ca nu stie cum ar putea sa scape de acestia, arata legenda.

Imagine a Dambovitei din urma cu un secol FOTO pozeonline.ro Dupa minute bune de mers, Dambovita a inceput sa se simta din ce in ce mai rau si banuia ca starea e... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro