Cinismul lui Dragnea: de ce a murit de fapt fratele sau, invocat ca victima a Dosarului Referendumul

Cinismul lui Dragnea: de ce a murit de fapt fratele sau, invocat ca victima a Dosarului Referendumul

Dincolo de emotia starnita de aceasta declaratie, adevarul este cu totul altul: situatia juridica a liderului PSD nu mai avea cum sa influenteze decisiv starea de sanatate a fratelui sau. Viorel Dragnea, colonel in rezerva al Politiei Romane, a decedat in 24 august 2013, la varsta de 58 de ani, presa relatand atunci ca acesta suferea de cancer pulmonar si ca a avut o lunga perioada de suferinta. "Era baiat de sprit si fumator inrait" Inainte de a trece in rezerva, Viorel Dragnea a fost sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna din Teleorman.

acum 57 luni (19 May 2015)

Fostul ministru al Dezvoltarii, Liviu Dragnea, a aratat ca dosarul "Referendumul" i-a adus mai mult decat o condamnare.

"Simt o mare nedreptate si am de asemenea doua regrete uriase. Nu am zis-o pana acum, tocmai din dorinta mea permanenta de a nu influenta justitia sub nicio forma: fratele meu a murit din cauza acestui dosar, familia mea este aproape distrusa. Dincolo de emotia starnita de aceasta declaratie, adevarul este cu totul altul: situatia juridica a liderului PSD nu mai avea cum sa influenteze decisiv starea de sanatate a fratelui sau.

DNA a anuntat inceperea urmaririi penale impotriva lui Liviu Dragnea in dosarul "Referendumul" pe 6 septembrie 2012, moment in care fostul vicepremier a primit calitatea de invinuit.

Viorel Dragnea, colonel in rezerva al Politiei Romane, a decedat in 24 august 2013, la varsta de 58 de ani, presa relatand atunci ca acesta suferea de cancer pulmonar si ca a avut o lunga perioada de suferinta. In acel moment, Liviu Dragnea inca avea calitatea de invinuit si fusese audiat de cateva ori la DNA. O asemenea audiere fusese programata si pe 19 august 2013, insa Liviu Dragnea a solicitat amanarea acesteia, pe motiv ca trebuie sa mearga la fratele sau, la Istanbul.

Abia pe 7 octombrie 2013, deci la o luna si jumatate dupa decesul fratelui sau, procurorii i-au atribuit lui Liviu Dragnea calitatea de inculpat, au finalizat rechizitoriul si l-au trimis in judecata. Primul termen al procesului a avut loc pe 15 noiembrie 2013, la aproape doua luni de cand

Viorel Dragnea trecuse in nefiinta. "Era baiat de sprit si fumator inrait"

Inainte de a trece in rezerva, Viorel Dragnea a fost sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna din Teleorman. Fostii sa colegi au confirmat ca boala nu i s-a tras de la problemele cu justitia ale fratelui sau mai mic, ci de la fumat. Potrivit acestora, Viorel Dragnea era fumator ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro