Cine sunt senatorii care au respins sprijinul financiar pentru "grupul Ilascu", condamnati ca au sustinut romanismul in Transnistria

Cine sunt senatorii care au respins sprijinul financiar pentru

> Nu pot sa cred ca alesii poporului roman, care ar trebui sa sustina romanismul indiferent de granitele intre care se manifesta, refuza sa acorde sprijin financiar, adica o pensie amarata, celor patru romani din grupul Ilascu care au facut inchisoare 15 ani si au fost amenintati cu moartea doar pentru ca sustin ca sunt romani. Refuzul comisiei parlamentare pentru includerea grupului Ilascu intre persoanele care beneficiaza de indemnizatii din partea Romaniei pentru ca au suferit de pe urma regimurilor dictatoriale, au fost deportate sau au fost prizonieri este o dovada a prostiei si tradarii interesului national de catre senatorii respectivi.

acum 83 luni (21 Sep 2015)

>

Nu pot sa cred ca alesii poporului roman, care ar trebui sa sustina romanismul indiferent de granitele intre care se manifesta, refuza sa acorde sprijin financiar, adica o pensie amarata, celor patru romani din grupul Ilascu care au facut inchisoare 15 ani si au fost amenintati cu moartea doar pentru ca sustin ca sunt romani. Sa va amintesc ca au suferit pentru sustinerea apartenentei la natiunea romana si pentru credinta lor in romanism romanii din Transilvania sub stapanirea austro-ungara, respectiv ungara (hortista), precum si romanii din Basarabia si Bucovina sub rusi, iar in anii 2000, grupul Ilascu din cauza dominatiei ruse antiromanesti din Transnistria!

Acestia sunt adevaratii eroi ai neamului romanesc, ei au suferit pentru ca sunt romani!

Ilie Ilascu a fost condamnat la moarte prin impuscare de catre un tribunal din Transnistria pentru ca a declarat ca este roman, pentru ca a crezut in romanism. Voi, tradatorilor din Senatul Romaniei, care ati refuzat acordarea unui sprijin financiar pentru grupul Ilascu, v-ati gandit vreodata prin ce chinuri a trecut omul acesta in cei noua ani de inchisoare, din iunie 1992 pana in mai 2001, in care se astepta de fiecare data cand se deschidea usa celulei sa fie dus in fata plutonului de executie?

Ati incercat sa va imaginati cum au trait Tudor Petrov Popa si Andrei Ivantoc cei 15 ani de inchisoare, respectiv Alexandru Lesco 12 ani, la care au fost condamnati doar fiindca se declarau romani? Oamenii acestia au pierdut o parte importanta din viata in inchisoare doar fiindca au sustinut fara ezitare ca sunt romani. Ar fi putut sa renunte la crezul lor, chiar si formal, doar pentru a scapa de chinurile inchisorii transnistrene.

Refuzul comisiei parlamentare pentru includerea grupului Ilascu intre persoanele care beneficiaza de indemnizatii din partea Romaniei pentru ca au suferit de pe urma regimurilor dictatoriale, au fost deportate sau au fost prizonieri este o dovada... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro