Cine sunt romanii care au exportat coruptia in SUA

Firma lui Martin, Polaris M Holding, ar fi platit in urma cu trei luni, suma de 100.000 de dolari - ultima transa dintr-o mita in valoare de peste un milion de dolari - unui membru al comandamentului escadronului contractor de la baza aeriana Travis din SUA, dar care cooopera cu FBI, potrivit unor documente judiciare. In 2008 a castigat o licitatie prin care timp de 25 de ani realizeaza salubritatea in oras, pentru suma de 280 de milioane de euro.

acum 98 luni (15 Dec 2015)

Familia Martin din Constanta a ajuns sa domine piata gunoaielor din Romania prin contractele pe care le-au avut in ultimii ani cu statul.

Tatal, fost prefect apropiat de Ion Iliescu, fiul deputat, prieten cu Mazare si Dragnea si campion al contractelor cu bani publici, si unchiul, actionar al Polaris Holding, au incercat sa exporte "zeciuiala" peste ocean.

Dumitru Martin, unchiul deputatului PSD

Eduard Martin, a fost arestat de FBI sub acuzatia ca ar fi mituit unui ofiter din cadrul Fortelor Aeriene pentru obtinerea unui contract in valoare de 10,35 milioane dolari la baza aeriana americana de la Kogalniceanu, din Constanta. Firma lui Martin, Polaris M Holding, ar fi platit in urma cu trei luni, suma de 100.000 de dolari - ultima transa dintr-o mita in valoare de peste un milion de dolari - unui membru al comandamentului escadronului contractor de la baza aeriana Travis din SUA, dar care cooopera cu FBI, potrivit unor documente judiciare. Eduart Martin, desi are numai 39 de ani, se afla deja la al treilea mandat de parlamentar. El este fiul lui Gheorghe Martin, fost prefect PDSR al Constantei, cel care a pus pe picioare afacerea Polaris, compania de salubritate care face curatenia in oras si colecteaza deseurile de peste 15 ani. In 2008 a castigat o licitatie prin care timp de 25 de ani realizeaza salubritatea in oras, pentru suma de 280 de milioane de euro.

In plus, in ultimii cinci ani, holdingul patronat de fostul prefect si fiul sau, impreuna cu unchiul Dumitru Martin a castigat exclusivitatea in strangerea si depozitarea gunoiului in Targu-Jiu, Arad, Alba Iulia, intreg judetul Teleorman, Mangalia, precum si in alte cateva zeci de localitati mai mici. Acum avem exclusivitate in strangerea si depozitarea gunoiului pentru aproximativ un milion cinci sute de mii de persoane.

Potrivit declaratiilor de avere ale lui Eduard Martin, cele opt firme la care este actionar au peste cinci sute de contracte de salubrizare cu statu... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro