Cine sunt Renate Weber si Norica Nicolai, europarlamentarele excluse din PNL

Nepoata a votat in locul ei In 2006, o nepoata a Noricai Nicolai a fost surprinsa de camerele de luat vederi pe locul din plen al senatoarei, in timp ce in Senat se vota o lege aflata pe ordinea de zi. In ianuarie 2006, la numai o luna de cand a plecat de la Cotroceni, Weber si-a deschis un cabinet de avocatura in cadrul Baroului Bucuresti.

acum 90 luni (28 May 2015)

PNL a decis ieri, intr-o sedinta informala a conducerii, excluderea europarlamentarelor Renate Weber si Norica Nicolai, dupa ce acestea s-au opus afilierii la PPE si au ramas in ALDE. La alegerile din 2014, Nicolai a fost chiar prima pe lista partidului si a obtinut un nou mandat in aceeasi perioada in care fostul lider al partidului, Crin Antonescu, a anuntat ca va propune afiilerea liberalilor la PPE.

Nicolai a absolvit in 1983 cursurile Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, iar din acelasi an si pana in 1981 a fost procuror la Procuratura Oltenita.

In 1996, Norica Nicolai s-a inscris in PNTCD, iar in perioada 1997-2000 a fost secretar de stat la Ministerul Muncii, in Executivul condus de Victor Ciorbea. In 2000 a fost exclusa insa din PNTCD, alaturi de alti doi colegi, pentru ca semnase o scrisoare prin care a anuntat ca il sprijina pe Theodor Stolojan pentru functia de presedinte al Romaniei. Nicolai s-a inscris in PNL in acelasi an, iar la alegerile parlamentare a fost aleasa senator de Cluj din partea PNL.

Nepoata a votat in locul ei

In 2006, o nepoata a Noricai Nicolai a fost surprinsa de camerele de luat vederi pe locul din plen al senatoarei, in timp ce in Senat se vota o lege aflata pe ordinea de zi.

Nicolai a protestat fata de afilierea PNL la ALDE inca din vara anului trecut, cand a anuntat ca nu paraseste formatiunea in favoarea PPE.

Cine este Renate Weber

Renate Weber (60 de ani) a absolvit, in anul 1979, Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti si in acelasi an, a devenit avocat in cadrul Baroului din Bucuresti, pana in decembrie 2004.

In perioada 1993-2004, Weber a detinut, de asemenea, functia redactor-sef al Revistei Romane de Drepturile Omului. In 2004, ea a fost numita in functia de consilier prezidential pe probleme constitutionale si leg... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro