Cine sunt procurorii care vor sa ii ia locul Alinei Bica, la conducerea DIICOT

Cine sunt procurorii care vor sa ii ia locul Alinei Bica, la conducerea DIICOT

Functia de procuror-sef al DIICOT a ramas vacanta dupa ce Alina Bica a fost arestata in dosarul de coruptie privind retrocedarea ilegala a unui teren supraevaluat cu peste 60 de milioane de euro. Procedura de selectie, lipsita de transparenta Conform legii, procurorul sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si adjunctii acestora sunt numiti de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de zece ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

acum 112 luni (18 Mar 2015)

Functia de procuror-sef al DIICOT a ramas vacanta dupa ce Alina Bica a fost arestata in dosarul de coruptie privind retrocedarea ilegala a unui teren supraevaluat cu peste 60 de milioane de euro.

Astfel ca, in cursa pentru sefia DIICOT s-au inscris Elena Georgiana Hosu, adjunct al procurorului-sef al DIICOT si sef interimar; Nicolae Lupulescu, procuror militar sef adjunct sectie in cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari, din DNA; Ioana-Bogdana Albani, procuror sef in cadrul Serviciului de prevenire si combatere a criminalitatii informatice, de la Structura centrala a DIICOT;

Elena Hosu - adjunct al procurorului-sef al DIICOT

Elena Hosu este sef interimar la DIICOT din luna noiembrie a anului trecut. Pana atunci, se aflase la conducerea Serviciului de Prevenire si Combatere a Criminalitatii Economice din cadrul DIICOT.

Numele Elenei Hosu a a iesit in evidenta odata cu anchetarea dosarului CICO, in care omul de afaceri israelian Sorin Shmuel Beraru a fost cercetat pentru ca a fraudat compania cu 3,65 milioane de dolari. Presa vremii spunea ca omul de afaceri l-ar fi contactat pe sotul Elenei Hosu, ofiterul de politie Dan Hosu, cerandu-i sa o convinga pe procuroare sa-i rezolve problemele cu justitia. Dosarul s-a solutionat prin condamnarea, in mai 2004, a omului de afaceri la sapte ani de inchisoare pentru trafic de influenta si dare de mita.

Ioana Albani - procuror sef in cadrul Serviciului de prevenire si combatere a criminalitatii informatice DIICOT

Ioana Alibani este cel mai titrat procuror roman de cybercrime.

De asemenea, Ioana Alibani a primit, in 2008, titlul de "Procurorul anului" la Summitul Mondial al Procurorilor Generali de la Seul, pentru rechizitoriul prin care a trimis in judecata o retea de hackeri care inselasera mii de cetateni americani, cu peste 10 milioa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro