Cine sunt procurorii care vor sa ii ia locul Alinei Bica, la conducerea DIICOT
Functia de procuror-sef al DIICOT a ramas vacanta dupa ce Alina Bica a fost arestata in dosarul de coruptie privind retrocedarea ilegala a unui teren supraevaluat cu peste 60 de milioane de euro. Procedura de selectie, lipsita de transparenta Conform legii, procurorul sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si adjunctii acestora sunt numiti de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de zece ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.
Functia de procuror-sef al DIICOT a ramas vacanta dupa ce Alina Bica a fost arestata in dosarul de coruptie privind retrocedarea ilegala a unui teren supraevaluat cu peste 60 de milioane de euro.
Astfel ca, in cursa pentru sefia DIICOT s-au inscris Elena Georgiana Hosu, adjunct al procurorului-sef al DIICOT si sef interimar; Nicolae Lupulescu, procuror militar sef adjunct sectie in cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari, din DNA; Ioana-Bogdana Albani, procuror sef in cadrul Serviciului de prevenire si combatere a criminalitatii informatice, de la Structura centrala a DIICOT;
Elena Hosu - adjunct al procurorului-sef al DIICOT
Elena Hosu este sef interimar la DIICOT din luna noiembrie a anului trecut. Pana atunci, se aflase la conducerea Serviciului de Prevenire si Combatere a Criminalitatii Economice din cadrul DIICOT.
Numele Elenei Hosu a a iesit in evidenta odata cu anchetarea dosarului CICO, in care omul de afaceri israelian Sorin Shmuel Beraru a fost cercetat pentru ca a fraudat compania cu 3,65 milioane de dolari. Presa vremii spunea ca omul de afaceri l-ar fi contactat pe sotul Elenei Hosu, ofiterul de politie Dan Hosu, cerandu-i sa o convinga pe procuroare sa-i rezolve problemele cu justitia. Dosarul s-a solutionat prin condamnarea, in mai 2004, a omului de afaceri la sapte ani de inchisoare pentru trafic de influenta si dare de mita.
Ioana Albani - procuror sef in cadrul Serviciului de prevenire si combatere a criminalitatii informatice DIICOT
Ioana Alibani este cel mai titrat procuror roman de cybercrime.
De asemenea, Ioana Alibani a primit, in 2008, titlul de "Procurorul anului" la Summitul Mondial al Procurorilor Generali de la Seul, pentru rechizitoriul prin care a trimis in judecata o retea de hackeri care inselasera mii de cetateni americani, cu peste 10 milioa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro