Cine sunt posibilii succesori ai lui Vladimir Putin

Cine sunt posibilii succesori ai lui Vladimir Putin

Cel mai bine plasat ar fi, in opinia politologilor de la Fondul de politica din Sankt Petersburg, premierul rus Dmitri Medvedev, care a mai detinut functia de presedinte din 2008 pana in 2012. Expertii au subliniat ca la varful puterii ruse nu s-a declansat operatiunea de gasire si promovare a unei noi figuri politice si asta nu se va intampla pana cand Vladimir Putin nu va lua o decizie oficiala.

acum 78 luni (30 Aug 2017)

Cel mai bine plasat ar fi, in opinia politologilor de la Fondul de politica din Sankt Petersburg, premierul rus Dmitri Medvedev, care a mai detinut functia de presedinte din 2008 pana in 2012.

Presedintele Consiliului Federatiei Ruse (camera superioara a parlamentului rus), Valentina Matvienko, inchide lista de cinci lideri. Dupa acestia urmeaza Aleksei Kudrin, fost ministru rus al finantelor (2000-2011), in prezent presedinte al Consiliului Director al Centrului pentru Dezvoltare Strategica. Locul al saptelea este ocupat de Serghei Kirienko, director adjunct al Administratiei Prezidentiale, urmat de Anton Vaino, directorul Administratiei Prezidentiale. Nu este de neglijat nici Viatceslav Volodin, presedintele Dumei de Stat (camera inferioara a parlamentului rus). Al zecelea potential succesor al lui Putin este Igor Setcin, presedintele consiliului de administratie al companiei petoliere Rosneft. Expertii au subliniat, de asemenea, ca in cercetarea lor s-au concentrat asupra persoanelor publice, fara a lua in calcul sprijinul acordat unui sau altuia de Vladimir Putin. Expertii au subliniat ca la varful puterii ruse nu s-a declansat operatiunea de gasire si promovare a unei noi figuri politice si asta nu se va intampla pana cand Vladimir Putin nu va lua o decizie oficiala. Intr-o discutie cu copiii talentati din centrul educational Sirius din Soci, presedintele rus a marturisit ca nu stie inca daca va candida la alegerile prezidentiale din 2018, subliniind ca are multe activitati in afara politicii care il pasioneaza. Fondul de politica de la Sankt Petersburg, Centrul rusesc pentru cercetare si expertiza, este o organizatie autonoma, non-profit creata in 2002 pentru a studia opinia societatii si procesele sociale, efectand cercetari politice si sociologice, noteaza agentia sputnik. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro