Cine sunt oamenii din spatele miscarii "Motivatia: Romania"

Cine sunt oamenii din spatele miscarii

Inainte de a fi ganditori sociali, autori de strategii de dezvoltare, informaticieni, comunicatori, teologi, agricultori, profesori, militari sau orice altceva, ne socotim si ne dorim a fi buni romani", se arata in manifestul Miscarii, care a fost postat pe pagina lui Calin Georgescu, cel care este si presedintele acestei initiative.

acum 86 luni (1 Sep 2014)

O noua miscare aparuta si intitulata "Motivatia: Romania" isi propune sa actioneze pentru redobandirea libertatii si demnitatii nationale si individuale. Manifestul este semnat de 23 de persoane.

"Suntem un grup de persoane de profesii si cu preocupari diferite, unite prin credinta in Hristos si dragostea de neam si tara. Inainte de a fi ganditori sociali, autori de strategii de dezvoltare, informaticieni, comunicatori, teologi, agricultori, profesori, militari sau orice altceva, ne socotim si ne dorim a fi buni romani", se arata in manifestul Miscarii, care a fost postat pe pagina lui Calin Georgescu, cel care este si presedintele acestei initiative. In manifest, care nu cuprinde mai mult de 10-15 propozitii, semnatarii subliniaza faptul ca s-a ajuns la o "degradare generala a calitatii vietii, a sistemului de valori, a economiei, a culturii, a educatiei, a mediului natural, a scenei publice si, mai presus de toate, a conditiei umane insesi". De asemenea, este deplans faptul ca noua religie este reprezentata de consumism, de faptul ca "se sapa fara odihna la temelia institutiilor fundamentale (Familia, Biserica, Neamul), ne sunt smulse radacinile din care urca seva spiritualitatii".

Modul de actiune si de manifestare a acestui grup nu este foarte clar descris, dar scopul final este unul foarte precis: "Sa redevenim liberi, sa ne recapatam demnitatea, sa ne redobandim tara, sa ne recastigam verticalitatea pentru a putea privi inspre trecut si inspre viitor".

Presedintele miscarii "Motivatia: Romania" este Calin Georgescu, care prezideaza Consiliul de conducere al Centrului European de Suport pentru Clubul de la Roma. Un alt membru marcant al miscarii este Dan Puric, actor si regizor care a cunoscut notorietatea in ultimii ani, in care a tinut diverse conferinte publice apeland la un discurs nationalist-crestin, in care folosea argumente pe care le putem intalni si la Petre Tutea.

Autorul "Sclavilor fericiti"

Un important ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro