Cine sunt marii instrumentisti care evolueaza la Festivalul George Enescu

Printre evenimentele sale importante, deschise publicului larg, de mentionat sunt concertul de final al Cupei Mondiale din Rio 2014, cand a cantat alaturi de Placido Domingo, editiile 56 si 57 ale Premiilor GRAMMY, cand i-a avut alaturi pe Metallica si Pharrell Williams, Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice din Beijing, 2008, cand a fost urmarit de mai mult de patru miliarde de oameni din toata lumea, Ultima Noapte la Proms, la Royal Albert Hall, in Londra sau concertul aniversar Liszt 200, alaturi de Philadelphia Orchestra si Charles Dutoit, care a fost transmis live in peste 300 de sali de cinematograf in Statele Unite si peste 200 in Europa, fiind primul recital al unui artist solo care a fost transmis in cinematografele din lume.

acum 76 luni (6 Aug 2017)

Festivalul George Enescu aduce timp de trei saptamani magia muzicii de cea mai buna calitate in Romania. Alaturi de marile orchestre ale lumii, conduse de dirijori consacrati, pe scena festivalului international evolueaza si mari instrumentisti, care si-au dat masura talentului in sali de concerte de renume, si a caror valoare a fost validata de foruri muzicale consacrate.

Daniil Trifonov a avut o ascensiune spectaculoasa dupa ce a castigat Premiul I la concursurile Ceaikovski si Rubinstein in 2011, la doar 20 de ani.

"Transcendental"

Nascut la Nizhny Novgorod in 1991, Daniil Trifonov si-a inceput studiile muzicale la varsta de cinci ani si a urmat cursurile la Scoala de muzica Gnessin din Moscova, avand-o ca profesor pe Tatiana Zelikman, apoi a sustinut studii de pian cu Serghei Babayan la Institutul de muzica din Cleveland.

A studiat in acelasi timp si compozitia, propriul lui concert de pian prezentat in 2013 fiind catalogat de Cleveland Plain Dealer astfel: "Chiar si dupa ce am vazut-o, nu pot sa cred. Decretat de Grammophon drept artistul anului 2016, Daniil Trifonov interpreteaza primul concert de pian al lui Ceaikovski sub bagheta lui Riccardo Muti, in reputata gala finala a sarbatorilor de aniversare a celei de-a 125-a editii a Symphony of Chicago.

Sezonul 2016-2017 aduce lansarea "Transcendental", un dublu album care nu reprezinta doar al treilea titlu al lui Trifonov ca artist exclusivist al Deutsche Grammophon, dar este si prima data cand a fost inregistrata integrala studiilor de Liszt. Lang Lang inspira milioane de oameni cu sufletul sau generos si cu interpretarile sale emotionante, indiferent daca este vorba de recitaluri private sau daca se afla pe marile scene ale lumii.

Printre evenimentele sale importante, deschise publicului larg, de mentionat sunt concertul de final al Cupei Mondiale din Rio 2014, cand a cantat alaturi de Placido Domingo, editiile 56 si 57 ale Premiilor GRAMMY, cand ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro