Cine sunt marii castigatori la gala Tony Awards 2015

Spectacolul "The Curious Incident of the Dog in the Night-Time", ce prezintă călătoria incredibilă a unui adolescent talentat la matematică, diagnosticat cu sindromul Asperger, a caştigat tot cinci trofee, inclusiv la categoriile "cel mai bun spectacol de teatru", "cel mai bun regizor" (Marianne Elliott) şi "cel mai bun actor intr-un spectacol de teatru" (Alex Sharp). De asemenea, premiul Tony pentru cea mai bună reluare a unui spectacol de teatru a revenit producţiei "Skylight", iar premiul Tony pentru cea mai bună reluare a unui musical a revenit producţiei "The King and I".

acum 109 luni (8 Jun 2015)

Actriţa Helen Mirren a caştigat, duminică, primul ei premiu Tony Awards, pentru rolul reginei Elizabeth a II-a din spectacolul "The Audience", iar producţia "Fun Home" s-a impus la categoria "cel mai bun musical", informează Mediafax.

Spectacolul "Fun Home" a fost recompensat şi cu premiul de interpretare masculină dintr-un musical, atribuit actorului Michael Cerveris, şi cu premiul pentru cel mai bun regizor de musical, atribuit lui Sam Gold.

Spectacolul "The Curious Incident of the Dog in the Night-Time", ce prezintă călătoria incredibilă a unui adolescent talentat la matematică, diagnosticat cu sindromul Asperger, a caştigat tot cinci trofee, inclusiv la categoriile "cel mai bun spectacol de teatru", "cel mai bun regizor" (Marianne Elliott) şi "cel mai bun actor intr-un spectacol de teatru" (Alex Sharp). Avand in palmares un premiu Tony - cea mai prestigioasă distincţie din teatru -, un premiu Emmy şi un premiu Oscar, vedeta britanică a dezvăluit că doreşte să caştige şi un premiu Grammy, care este atribuit pentru inregistrări pe suporturi audio.

De asemenea, premiul Tony pentru cea mai bună reluare a unui spectacol de teatru a revenit producţiei "Skylight", iar premiul Tony pentru cea mai bună reluare a unui musical a revenit producţiei "The King and I".

Tony Awards, "Oscarurile" industriei teatrale americane, au fost decise prin vot de aproximativ 800 de profesionişti şi jurnalişti din domeniu, fiind decernate la 26 de categorii.

Acordate de American Theatre Wing şi de League of American Theatres and Producers, premiile Tony au fost create in 1947, in memoria Antoinettei ("Tony") Perry, preşedintele American Theatre Wing in timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro