Cine sunt lumbersexualii: noul tip de barbat, varianta imbunatatita a hipsterului

Cine sunt lumbersexualii: noul tip de barbat, varianta imbunatatita a hipsterului

Mai exact, daca hipsterii, respectiv metrosexualii, aveau un aspect mult mai ingrijit, lumbersexualul abordeaza un tip de neglijenta studiata, a renuntat la pantalonii stransi pe picior, la cravatele sic si la palariutele de hipster in favoarea unui stil vestimentar care ii ofera un aer de mascul feroce, misterios, de lup singuratic.

acum 59 luni (14 Jan 2015)

Barba la purtator, o bautura rece in mana si pielea brazdata de tatuaje sunt principalele trasaturi dupa care recunoastem un lumbersexual. Indiciile apartenentei la un gen, precum tunsoarea sau stilul vestimentar, s-au numarat in repetate randuri printre subiectele de discutie preferate ale comunitatii de Lesbiene, Gay, Bisexuali si Transsexuali (LGBT). Lumbersexualul, insa, reprezinta un punct de cotitura in sexualitate pentru ca, potrivit jurnalistului Mark Simpson, dupa ce au vazut ca barbatii gay se bucura de popularitate prin stilul lor in mediul online, heterosexualii si-au dorit si ei putina atentie. FOTO Elite Daily In era digitala, a devenit din ce in ce mai greu ca barbatii sa isi dovedeasca puterea, virilitatea si tehnicile de supravietuire, asa ca unii barbati au incercat metoda hartuirii femeilor online. Mai exact, daca hipsterii, respectiv metrosexualii, aveau un aspect mult mai ingrijit, lumbersexualul abordeaza un tip de neglijenta studiata, a renuntat la pantalonii stransi pe picior, la cravatele sic si la palariutele de hipster in favoarea unui stil vestimentar care ii ofera un aer de mascul feroce, misterios, de lup singuratic.

FOTO gearjunkie.com Termenul lumbersexual isi are originea in cuvantul lumberjack (foto jos), care descria taietorii de lemne dinainte de 1945, in SUA (in mare masura imigranti), cand se foloseau doar de unelte de mana (topoare, ferastraie etc) pentru a dobori copaci. Munca era foarte grea, extrem de periculoasa, prost platita, iar conditiile de trai ale acestor muncitori puteau fi descrise drept primitive. Pe de alta parte, barbatii caliti intr-o astfel de cultura traditionala au devenit in timp o imagine asimilata la nivel de cultura populara, in ideea de putere, masculinitate, rezistenta la modernizare. FOTO en.wikipedia.org Citeste si:

VIDEO Hipsterii de pe Lipscani, vedete in "New York Times" FOTO Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe si John Kennedy, hipsteri. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro