Cine sunt liderii gruparii schismatice care a tulburat apele in Mitropolia Moldovei

Cine sunt liderii gruparii schismatice care a tulburat apele in Mitropolia Moldovei

"Miscarea schismatica" din sanul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, conturata de la inceputul verii mai ales in manastirile din judetul Neamt, a fost cercetata de catre arhimandritul Nichifor Horia, exarhul administrativ al MMB. De asemenea, in jur de 10 maicute de la Manastirea Varatec, care au refuzat sa mai participe la slujbele la care sunt pomeniti ierarhii romani participanti la Sinodul din Creta, se spovedeau tot la protosinghelul Antim Gadioi. Teologul care redacteaza scrisorile de nemultumire Mihai-Silviu Chirila, absolvent al Facultatii de Teologie "Dumitru Staniloae" de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, era considerat de catre reprezentantii MMB, acum cativa ani, "un tanar teolog cu speranta".

acum 86 luni (29 Dec 2016)

"Miscarea schismatica" din sanul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, conturata de la inceputul verii mai ales in manastirile din judetul Neamt, a fost cercetata de catre arhimandritul Nichifor Horia, exarhul administrativ al MMB.

Potrivit unor informatii neoficiale, in spatele miscarii din manastirile si schiturile din Moldova stau doi credinciosi, un teolog si un duhovnic, considerati apropiati ai MMB prin relatia de intelegere pe care au avut-o in trecut cu mitropolia. Principalii reprezentanti ai curentului orientat impotriva Sinodului din Creta si impotriva ecumenismului sunt teologul Mihai-Silviu Chirila din Neamt si protosinghelul Antim Gadioi, fost duhovnic la Manastirea Bistrita din Neamt.

Dupa cum au relatat o serie de clerici, cel mai influent exponent al gruparii schismatice din judetul Neamt este protosinghelul Antim Gadioi, fost duhovnic la Manastirea Bistrita din Neamt, in prezent retras din manastire. Duhovnicul care si-a influentat ucenicii

Gadioi ar fi responsabil de atitutudinea ostila pe care o afiseaza unii preoti fata de Sinodul din Creta intrucat lui i se spovedeau mare parte dintre monahii semnatari ai "Scrisorii deschise catre arhiereii care au semnat in Creta". Teodora de la Sihla" din Codrii Pascanilor - prezentat printre principalii semnatari ai scrisorii de amenintare a IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei - se spovedea la duhovnicul Gadioi. Un alt preot din Arhiepiscopia Iasilor care se spovedea la acelasi duhovnic si-a schimbat opiniile legate de Sinodul din Creta dupa ce a discutat cu reprezentantii MMB.

De asemenea, in jur de 10 maicute de la Manastirea Varatec, care au refuzat sa mai participe la slujbele la care sunt pomeniti ierarhii romani participanti la Sinodul din Creta, se spovedeau tot la protosinghelul Antim Gadioi. Teologul care redacteaza scrisorile de nemultumire

Mihai-Silviu Chirila, absolvent... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro