Cine sunt baronii care au castigat razboiul Dragnea-Tudose

De altfel, relatia dintre Stanescu si Dragnea depaseste cadrul politic, baronul de Olt participand la partidele de vanatoare organizate in fieful liderului PSD. Stanescu este implicat si intr-un dosar de coruptie alaturi de Darius Valcov, fost primar in Slatina si fost ministru de Finante. Ei sunt cercetati pentru concesionarea serviciului de intretinere a spatiilor verzi din Slatina pe 30 de ani de Primaria Slatina catre o firma sau contractarea mai multor lucrari supraevaluate de catre SC Compania de Apa SA Slatina. In martie 2015, Agentia Nationala de Integritate (AN) l-a declarat pe Stroe in incompatibilitate, deoarece a detinut simultan functia de consilier local si functia de presedinte al Consiliului de Administratie si director general al SC RAJA SA.

acum 30 luni (16 Oct 2017)

Autoritatea presedintelui PSD este serios zdruncinata dupa ce a fost fortat sa accepte remanierea lui Shhaideh si a altor doi membri ai Cabinetului.

Comitetul Executiv National al PSD a votat noii ministri ai Guvernului, fiind desemnati Paul Stanescu vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale, Felix Stroe la Ministerul Transporturilor si Marius Nica - ministru delegat al Fondurilor Europene. Premierul Mihai Tudose a obtinut o prima victorie in fata presedintelui PSD, Liviu Dragnea, la sedinta Comitetului Executiv National al PSD, desfasurata joi seara, timp de sase ore. 20 de lideri PSD au refuzat, initial, demisiile ministrilor Sevil Shhaideh, Rovana Plumb (Fonduri Europene) si Razvan Cuc (Transporturi). Insa, premierul a amenintat cu demisia din fruntea Guvernului daca liderii PSD refuza schimbarea ministrilor cu probleme si, in cele din urma, tabara lui Liviu Dragnea a cedat, de teama ca presedintele Iohannis nu le va mai acorda postul de premier. Sevil Shhaideh si Rovana Plumb sunt implicate in dosarul Belina, iar Razvan Cuc a fost acuzat de management defectuos. Dupa ce i-a dat o prima lovitura lui Liviu Dragnea, Mihai Tudose pare sa fi acceptat un compromis cu tabara acestuia, parafat la sedinta CEX de vineri. Ministerul Transporturilor urmeaza sa fie preluat de presedintele PSD Constanta, Felix Stroe, apropiat de Sevil Shhaideh. Ministerul Fondurilor Europene va fi preluat de Marius Nica, un apropiat al Rovanei Plumb.

Marius Nica, scolit de SRI Marius Nica, propus ministru al Fondurilor Europene, a mai detinut aceasta functie in Guvernul Ponta 4. El a absolvit, in 2003, Academia Nationala de Informatii din Bucuresti, a Serviciului Roman de Informatii (SRI). Dupa terminarea facultatii, Marius Nica a lucrat, timp de cinci ani, ca ofiter la Ministerul Apararii Nationale. El a fost si presedinte al Consiliului de Administratie al Loteriei Romane.

Stanescu, superbaronul care a impanzit institutiile statului Principalul cast... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro