Cine sunt adevaratii indezirabili din partide

Barbatii politici reformisti de la MP s-au dovedit extrem de galanti in momentul in care, acum un an de zile, DNA a inceput urmarirea penala fata de Elena Udrea pentru savarsirea infractiunilor de spalare de bani (in forma dobandirii/utilizarii de bunuri cunoscand ca provin din infractiuni) si fals in declaratii de avere. Intrebata de moderator daca Universul il va asculta daca scrie pe o foaie ca Simona Cretu sa fie anchetata de DNA, consilierul primariei a replicat: "Pai, tocmai, ca nu va iese, ca nu ati plantat cati copaci am plantat eu". Partidul condus la acea vreme de Crin Antonescu i-a retras doar postul de presedinte al Comisiei juridice din Senat, lasandu-l in comisie, sa se ocupe de legislatia in domeniu, si nu l-a sanctionat pe linie de partid.

acum 97 luni (18 Jan 2016)

A facut deliciul presei stirea potrivit careia un lider al Miscarii Populare (MP) Giurgiu, Marius Bogdan Cracea, a anuntat intr-o conferinta de presa ca isi cauta o iubita "atragatoare si inteligenta". Remarcabil este insa faptul ca omul a fost exclus rapid din MP, intentia fiind anuntata live, in timp ce impricinatul oferea detalii unui post de televiziune, si pusa in practica la Consiliul National al partidului de sambata.

O decizie rapida si extrem de dura, intr-o grupare de politicieni care evita sa isi sanctioneze colegii. Barbatii politici reformisti de la MP s-au dovedit extrem de galanti in momentul in care, acum un an de zile, DNA a inceput urmarirea penala fata de Elena Udrea pentru savarsirea infractiunilor de spalare de bani (in forma dobandirii/utilizarii de bunuri cunoscand ca provin din infractiuni) si fals in declaratii de avere. "Pe Elena Udrea, asa cum o cunosc eu, e foarte greu sa o acuz de lipsa de loialitate sau bun-simt. Nu cred ca se va ajunge la un moment in care sa ma dezic public de ea", ne-a anuntat, recent, fostul presedinte. Are 38 de ani si nu are proprietati, locuind cu parintii. Din cei 38 de ani de viata, 25 si i-a petrecut, potrivit propriilor afirmatii, invatand, ceea ce a inclus si un curs de hipnoza. Pe scurt, ii cam facea de rusine pe colegii de partid. O avere atat de mare incat nici nu a mai fost nevoie sa ia bani de la Buzoianu, i-a dus direct la partid. Si sigur, nu prin hipnoza se strangeau toti parlamentarii in jurul ei, in vremurile de glorie, pentru a cersi favoruri. In plus, e de neiertat afirmatia lui Cracea potrivit careia iubita "ar fi ideal sa lucreze in sistemul de justitie, la judecatorie, tribunal, parchet". Pai, ani de zile cand Basescu si Udrea ne explicau ca justitia e minunata, nu si-a gasit si el o fata din sistem, se trezeste tocmai acum sa viseze la o agenta a binomului DNA-SRI?

Ca sa fim drepti pana la capat, excluderea domnului Cracea din PMP nu este singurul semn ca lucrurile se schimb... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro