Cine se afla in spatele prabusirii lirei sterline?

Cine se afla in spatele prabusirii lirei sterline?

Bursa de la Londra a avut in dimineata zilei de luni cea mai slaba performanta din regiune, indicele principal FTSE-100 scazand cu 0.2% in primele minute de la startul tranzactiilor.

acum 99 luni (8 Sep 2014)

Lira sterlina s-a depreciat la minimul ultimelor zece luni fata de dolar, cauza fiind incertitudinile privind viitorul Scotiei in Regatul Unit.

Datele vin dupa ce sustinatori ai independentei Scotiei, ar urma sa detina majoritatea pentru prima data, spune sondajul publicat duminica de Sunday Times, cu 11 zile inaintea referendumului. Conform acestuia, procentul celor care ar vota "da" la referendum este de 51%, in timp ce opozitia este cotata cu 49%.

"Cel mai recent sondaj de opinie reprezinta un semnal de alarma din partea tuturor investitorilor care inca nu au estimat riscul unui vot in favoarea independentei", a declarat analistul Alexandre Baradez, de la IG France.

Bursa de la Londra a avut in dimineata zilei de luni cea mai slaba performanta din regiune, indicele principal FTSE-100 scazand cu 0.2% in primele minute de la startul tranzactiilor. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro