Cine schimba Romania

M-am gandit apoi ca ne-am cam saturat sa scriem si sa citim numai despre politicieni si nenorocirile pe care le produc, asa ca macar la final de an sa luam o pauza, pentru a descoperi si acea Romanie frumoasa, a oamenilor care isi vad de treaba si care contribuie, discret si eficient, la asanarea mocirlei locale in care traim. "59 de proiecte publicate, 29 de proiecte finantate si un total de circa 60.000 de euro cu care oameni din toata tara au sustinut initiative creative - scantei mai mari sau mai mici de schimbare".

acum 98 luni (28 Dec 2015)

Am vrut initial sa scriu in editorialul de fata despre recordurile de tupeu pe care le-au atins parlamentarii din actualul mandat. Pensii speciale, mariri de salarii cu 350% pentru inaltii demnitari, legi care sa-i salveze de incompatibilitati, protectie pentru penali, gratieri si amnistii, toate au trecut prin forul legislativ al tarii din 2012 incoace.

M-am gandit apoi ca ne-am cam saturat sa scriem si sa citim numai despre politicieni si nenorocirile pe care le produc, asa ca macar la final de an sa luam o pauza, pentru a descoperi si acea Romanie frumoasa, a oamenilor care isi vad de treaba si care contribuie, discret si eficient, la asanarea mocirlei locale in care traim. O Romanie a tinerilor antreprenori care s-au saturat sa astepte progresul si s-au decis sa il provoace chiar ei, in ciuda greutatilor si a tentatiei de a renunta.

Libraria de limba engleza "Anthony Frost" din Bucuresti a fost declarata, in 2013, cea mai buna librarie din tara la Gala Industriei de Carte din Romania "Bun de Tipar". Povestea librariei, dar si a altor 32 de initiative creative, a fost prinsa in ghidul "24/7", realizat de publicatia Decat o Revista (DoR), la initiativa UniCredit.

Laura si Liviu Rogojan au avut, tot in 2013, ideea pentru bacania ROD, a "unei bacanii care sa vanda compot, dulceata si zacusca, facute din ingrediente alese de ei si dupa retete pe care le-au incercat. (…) Asa ca au umblat prin tara si au gasit patru fabrici si o ferma de la care au luat carne si branza, iar pentru conserve si-au facut un mic punct de productie in Valcea.

"Cand a terminat Design vestimentar la Universitatea Nationala de Arte, in 2013, Bianca Georgescu stia sa faca pantofi pentru ca invatase ucenicia intr-un atelier din Bucuresti, dar nu stia cum sa ii vanda", povesteste echipa DoR despre cum s-a apucat aceasta tanara de afacerea ei cu incaltaminte si accesorii. In februarie 2015, "si-a pitchuit proiectul", dupa cum scriu jurnalistii, intr-o camera... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro