Cine-s mai destepti: stangacii sau dreptacii

Cine-s mai destepti: stangacii sau dreptacii

Stangacii sunt predispusi la comportament delincvent si alcoolism, arata studiile analizate IFL Science, care precizeza ca, in anumite domenii, este posibil ca stangacii sa fie mai buni decat dreptacii.

acum 33 luni (3 Jul 2017)

Stangacii sunt predispusi la comportament delincvent si alcoolism, arata studiile analizate IFL Science, care precizeza ca, in anumite domenii, este posibil ca stangacii sa fie mai buni decat dreptacii. Preferinta mainilor este o manifestare a functiei creierului si, prin urmare, este legata de cunoastere. Stangacii prezinta o emisfera a creierului drept mai dezvoltata, care este specializata in procese precum rationamentul spatial si abilitatea de a roti reprezentarile mentale ale obiectelor.

"Stangacii prezinta o emisfera dreapta a creierului mai dezvoltata, care este specializata pentru procese precum rationamentul spatial si abilitatea de a roti reprezentarile mentale ale diverselor obiecte", se arata in studiul citat. Acest lucru sugereaza ca unii stangaci au o conectivitate sporita intre cele doua emisfere si, prin urmare, o procesare superioara a informatiilor. Multe astfel de persoane sunt muzicieni, artisti creativi, arhitecti si jucatori de sah. Rezultatele arata ca stangacii au depasit restul esantionului atunci cand sarcinile au implicat rezolvarea problemelor dificile, cum ar fi asocierea functiilor matematice cu un anumit set de date. Cu toate acestea, IFL Science noteaza ca este important sa nu judecati oamenii in functie de utilizarea membrelor lor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro