Cine poate sustine Bac-ul incepand de luni

Cine poate sustine Bac-ul incepand de luni

Intre 25 si 28 august vor fi evaluate competentele lingvistice de comunicare orala in Limba romana, pe 28 august -- competentele lingvistice de comunicare orala in limba materna, pe 29 si 30 august -- competentele digitale, iar in zilele de 30 si 31 august se va face evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala. Aproape 39.500 de absolventi de liceu, inscrisi la sesiunea de toamna Ministerul Educatiei anunta ca pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat s-au inscris 39.435 de absolventi de liceu.

acum 75 luni (18 Aug 2017)

La aceasta sesiune pot participa in primul rand candidatii care au picat examenul in ultima sesiune sau in cele din anii anteriori cat si absolventii de liceu care si-au luat corigentele.

Acestia din urma pot sustine Bacalaureatul doar daca platesc o taxa de 230 de lei. Elevii din Dambovita, acuzati de frauda, pot da Bac-ul

In aceasta sesiune vor sustine bacalaureatul si cei doi absolventi de liceu din Dambovita ale caror lucrari la Istorie au ridicat suspiciuni de frauda pe motiv ca ar contine semne distinctive ce constau in scrierile/grafiile total diferite folosite in redactarea lor. Concret, acestia vor putea sustine evaluarea la proba de la Istorie, celelate doua note fiind recunoscute si validate de comisia de evaluare. Initial, s-a pus problema suspendarii tinerilor timp de doi de la examen (asa cum se procedeaza in cazul celor care sunt prinsi ca incercand sa fraudeze examenul), insa Ministerul Educatiei a revenit asupra deciziei.

Nu la fel de norocosi au fost si cei 179 de candidati care au fost eliminati din sesiunea din vara a Bacalaureatului din cauza ca au incercat sa triseze. Potrivit prevederilor din metodologia examenului, ,,candidatii care fraudeaza sau incearca sa fraudeze examenul de bacalaureat vor fi eliminati din examen si nu vor mai putea participa la probele urmatoare, fara posibilitatea recunoasterii, in sesiunile urmatoare, a notelor la probele promovate anterior eliminarii, inclusiv a probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale". Pe 24 august se va desfasura ultima proba scrisa la materia aleasa de candidati in functie de profilul si specializarea studiiilor liceale. Intre 25 si 28 august vor fi evaluate competentele lingvistice de comunicare orala in Limba romana, pe 28 august -- competentele lingvistice de comunicare orala in limba materna, pe 29 si 30 august -- competentele digitale, iar in zilele de 30 si 31 august se va face evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro