Cine o mai apara pe Codruta Kovesi de statul mafiot | OPINIE

Parlamentarii au vrut de mai multe ori sa darame aceasta institutie, sa o reduca la ceea ce era pe vremea guvernarii lui Adrian Nastase, un parchet care le facea dosare penale nasilor de tren, controlorilor de pe autobuze si altor functionari marunti. Batalia nu e castigata, fiindca de ani de zile grupuri de presiune impresionante se lupta sa-i manjeasca reputatia Codrutei Kövesi, sa o santajeze, sa o faca sa cedeze, sa o determine sa treaca de partea lor sau sa plece obosita de atata hartuiala.

acum 75 luni (7 Jul 2017)

Au incercat sa-i ademeneasca familia, sa-i compromita fratele si sa o atraga pe ea in diferite curse. A ajuns, poate, prea devreme in fotoliul de procuror general al Romaniei, la doar 33 de ani, dar in 2006 era nevoie ca de aer de schimbarea generatiilor la varful Justitiei.

A incercat sa se tina tare, sa-si faca aliati acolo unde credea ca sunt oameni care o pot ajuta sa pastreze pe linia de plutire institutiile pe care le-a condus. Deciziile ei n-au fost mereu cele mai bune, tovarasii ei de drum n-au fost intotdeauna cei mai nimeriti, gesturile ei n-au fost tot timpul adecvate.

Directia Nationala Anticoruptie a continuat sa-si urmareasca obiectivele, toate rapoartele Comisiei Europene i-au laudat munca, rezultatele sunt incredibile pentru o tara in care cei aflati la putere s-au obisnuit sa se imbogateasca de pe urma functiilor detinute. Parlamentarii au vrut de mai multe ori sa darame aceasta institutie, sa o reduca la ceea ce era pe vremea guvernarii lui Adrian Nastase, un parchet care le facea dosare penale nasilor de tren, controlorilor de pe autobuze si altor functionari marunti. Batalia nu e castigata, fiindca de ani de zile grupuri de presiune impresionante se lupta sa-i manjeasca reputatia Codrutei Kövesi, sa o santajeze, sa o faca sa cedeze, sa o determine sa treaca de partea lor sau sa plece obosita de atata hartuiala.

Profesionisti pensionati ai serviciilor secrete din diferite colturi ale lumii (Black Cube, spre exemplu), binevoitori ai structurilor autohtone, televiziuni ale mogulilor decapitati de procurorii anticoruptie si chiar prieteni ai acestora din interiorul DNA au pus umarul la destabilizarea sefei Directiei Nationale Anticoruptie.

Mail-urile personale ale Codrutei Kövesi au fost date publicitatii de hackeri care lucreaza impotriva ei, discutii profesionale din interiorul DNA au fost inregistrate pe furis si scurse catre televiziunea unui inculpat fugar.

Romania se transforma treptat intr-un... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro