Cine minte si fura, acum HD. Antena 3 a sterpelit un infografic de la Romania libera. Redactia noastra a refacut harta infractiunilor din Bucuresti, cu sediul televiziunii integrat in grafica

După ce a aflat despre această situație și a primit chiar imagnile elocvente din emisiunea lui Adrian Ursu, redacția a decis să refacă graficul cu harta furturilor din București, cu adaugarea zonei unde e sediul Antena 3, ca zonă cu furturi infografice. Cu o seară inainte, prim-ministrul Dacian Cioloș a participat la emisiunea Sinteza zilei de la Antena 3 unde a expus minciunile propagate de acest post de televiziune chiar in fața directorului-moderator Mihai Gadea.

acum 66 luni (8 Dec 2016)

Realizatorii unei emisiuni au folosit o creație grafică proprietate a Romania liberă, fără să ceară acordul și au preluat cu totul un subiect exclusiv din ziarul nostru fără să citeze sursa.

Graficul a fost șterpelit pentru emisiunea de dimineață al cărei realizator este cunoscutul jurnalist Adrian Ursu. Articolul era insoțit de o infografie realizată de artistul grafician Vali Ivan.

"A fost o solicitare exclusivă a noastră, pe baza Legii 544/2001 și am purtat corespondență cu ei mai multe zile. "Intamplător", in aceeași zi moderatorul Adrian Ursu a vorbit despre exact acelasi subiect, prezentand telespectatorilor săi informațiile din articolul nostru, aproape cuvant cu cuvant, fără a cita in vreun fel sursa și fără a indica vizibil faptul că informațiile sunt, de fapt, luate din Romania liberă.

Preluarea fără citare a fost chiar ridicolă pentru că inițial a fost prezentat graficul luat de pe romanialibera.ro cu tot cu semnătura lui Vali Ivan, ascunsă in spatele burtierei.

După ce a aflat despre această situație și a primit chiar imagnile elocvente din emisiunea lui Adrian Ursu, redacția a decis să refacă graficul cu harta furturilor din București, cu adaugarea zonei unde e sediul Antena 3, ca zonă cu furturi infografice.

Cu o seară inainte, prim-ministrul Dacian Cioloș a participat la emisiunea Sinteza zilei de la Antena 3 unde a expus minciunile propagate de acest post de televiziune chiar in fața directorului-moderator Mihai Gadea.

In replică, Gadea a susținut că jurnaliștii Antena 3 au dreptul să mai și mintă din cand in cand, pentru că așa ar spune CEDO. Deciziile CEDO nu se referă insă la ideea publicării unor minciuni, ci la dreptul jurnaliștilor să folosească chiar și cuvinte dure, care pot șoca cititorii, atunci cand scriu articole, in special de opinie, despre subiecte foarte grave. CEDO a stabilit că este admisibilă o doză de exa... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro