Cine l-a creat pe Sebastian Ghita. Fostul parlamentar controla SRI, luandu-i banii pe persoana juridica

Peste un miliard de lei castigati numai din 2010 incoace si un conflict de interese, asa ar putea fi rezumata relatia dintre Sebastian Ghita si institutiile statului, printre care Serviciul Roman de Informatii. Conform fostului ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, in perioada 2010-2015, grupul de firme controlate de deputatul Sebastian Ghita a fost beneficiar sau contractant pentru 750 de milioane de lei, din care 143 milioane in calitate de beneficiari ai unor proiecte si 607 milioane lei in calitate de contractori. Este vorba de o declaratie semnata olograf de catre fostul deputat din Comisia de control a SRI, dar si de o autobiografie scrisa cu propria sa mana de Ghita (ambele datate august 2004).

acum 86 luni (13 Jan 2017)

Peste un miliard de lei castigati numai din 2010 incoace si un conflict de interese, asa ar putea fi rezumata relatia dintre Sebastian Ghita si institutiile statului, printre care Serviciul Roman de Informatii. O relatie care, zilele acestea, este devoalata de catre urmaritul international pana la amanunte foarte personale.

Concedii in insule exotice, dar si in Toscana, si vizite dese la casa de la munte a lui Sebastian Ghita, acestea sunt acuzatiile pe care le-a lansat in ultima saptamana, prin intermediul unor inregistrari difuzate de Romania TV, fostul politician. Fugind de mai multe potentiale condamnari, Ghita pare dispus sa arate lumii ca relatia sa cu adjunctul SRI Florian Coldea ar fi fost mult mai apropiata decat prevede etica relatiei dintre un sef de serviciu secret si un controlor parlamentar al activitatii SRI.

Amanunte din vacante

"La inceputul lui 2010, in debutul lunii februarie, am fost impreuna cu familiile in Seychelles, doar noi (Sebastian Ghita si Florian Coldea - n.r.). Era inainte de congresul PSD si am hotarat sa mergem intr-o vacanta, int-o insula exotica. Dan Andronic de la EVZ poate sa confirme ca -ne-am intersectat la intoarcere pe aeroportul din Istanbul. Atunci a stat de vorba la imbarcare in avion si cu mine si cu Coldea. Florian Coldea s-a speriat de Andronic si, desi avea bilet la business, s-a dus la clasa economic. In octombrie 2012 am fost cu Vasile Dincu si cumnatul meu Cristi Anastasescu in Toscana la o vila", a sustinut Sebastian Ghita in inregistrarea difuzata miercuri de Romania TV.

Afaceristul de la Ploiesti, urmarit penal in patru do-sare, a prezentat si "dovezi" ale vacantelor: cateva facturi de cazare si imagini ale sotiilor (cea a lui Ghita, respectiv cea a lui Coldea), impreuna.

Anterior acestei inregistrari, Ghita prezentase, tot la Romania TV, imagini ale unui barbat presupus a fi Florian Coldea, care purta o discutie cu el pe terasa unei vile montane de la Cheia care i-ar ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro