Cine l-a bagat pe Strutinsky in arest. Legatura cu Stelian Dutu

Omul de afaceri Sorin Strutinsky, apropiat al lui Radu Mazare, RETINUT pentru mita de peste 600.000 de lei De mai multe ori, angajatii Argos au protestat pentru ca nu le erau acordate drepturile salariale. In ultimii sapte ani, firma figureaza in evidente cu un istoric de 36 de incidente de plata majore cu cecuri, suma totala refuzata la plata fiind de 1.368.046,93 de lei, conform sursei citate. Firma mai figureaza cu 51 de incidente de plata minore cu bilete la ordin, suma totala refuzata la plata aferenta acestor incidente fiind de 2.488.536,37 de lei.

acum 71 luni (8 Feb 2015)

Din informatiile noastre, este vorba despre Mihai Dorin Lazia, fiul lui Lucian Lazia, omul care a construit un adevarat imperiu a carei valoare era estimata de Forbes, anii trecuti, la circa 50 de milioane de euro.

Lucian Lazia face parte din categoria oamenilor de afaceri pe care nu e bine sa-i intrebi cum a facut primul milion de dolari. Inainte de 1989 era inginer de constructii navale, director de intreprindere. Dupa 1989 a reusit sa cumpere compania cu ajutorul unui credit de circa 1,5 milioane de dolari. Nu va lasati insa inselati: oamenii de afaceri au simpatii transpartinice si de obicei sustin oameni din toate partidele, pentru ca nu se stie cine vine la putere. Asa se face ca, daca ne uitam atent, observam ca nasul lui Lazia este unul dintre cei mai mari dusmani ai PSD-ului, si anume Stelian Dutu, fost presedinte de Consiliu Judetean din partea PD. Astfel, Argos SA a donat, in 2008, 35.000, respectiv 10.000 de lei catre PSD, respectiv PNL, iar Argos Industrial a donat catre PD-L 100.000 de lei, in 2007 si 2008.

Citeste si: Radu Mazare, la un pas de catuse, dupa arestarea lui Strutinsky. Faptele sunt vechi, probele sunt noi

Cert este ca familia Lazia a reusit sa se descurce bine in toti acesti ani, indiferent de cine a fost la putere. Dovada stau contractele castigate de la diverse institutii de stat. Argos a castigat, de pilda, licitatia pentru refacerea statiunii Costinesti, distrusa de inundatiile catastrofale din 2005 si 2006.

In 2013, Lazia castiga, prin SC Sorena SA, un contract cu Administratia Porturilor Maritime Constanta pentru repararea navelor pe care aceasta le avea in dotare, in valoare de 750.000 de lei. In octombrie anul trecut insa, CNAPMC dadea in judecata Argos, pentru recuperarea unei sume de aproape 640.000 de lei, reprezentand contravaloarea debitelor restante, precum si penalitati de intarziere. Reprezentantii CNAPMC spun ca au de recuperat bani in baza unui contract de utilizare a infrastructuri... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro