Cine este veteranul roman care va conduce Divizia NATO din tara noastra

Cine este veteranul roman care va conduce Divizia NATO din tara noastra

Legat de razboiul antiterorist din Afganistan, majoritatea pierderilor in vieti omenesti pe care le-a suferit coalitia condusa de SUA, s-au datorat folosirii de catre luptatorii talibani, a I.E.D, in terminologia NATO, 'Dispozitiv Exploziv Improvizat'", spun jurnalistii de la Gazeta de Bistrita.

acum 87 luni (31 Aug 2015)

Si ministrul Mircea Dusa a fost prezent, luni, la ceremonia de predare - primire a comenzii Diviziei 1 Infanterie DACICA catre Divizia Multinationala de Sud-Est, la sediul marii unitati din Bucuresti, in cadrul careia a fost numit si noul comandant al diviziei, informeaza MApN.

"Romania s-a angajat sa contribuie la consolidarea structurii de forte a NATO prin stabilirea si punerea la dispozitia Aliantei a unui comandament de nivel de divizie, care va oferi optiuni suplimentare pentru conducerea misiunilor Aliantei in zona sudica a flancului estic aliat. Cine este seful NATO din Romania

La doar 45 de ani, Ovidiu-Liviu Uifaleanu a fost inaintat la gradul de general de brigada de Traian Basescu, in noiembrie 2014, la propunerea ministrului Mircea Dusa.

"A absolvit Liceul Militar 'Mihai Viteazul', dupa care a urmat Scoala militara de ofiteri activi de tancuri si auto 'Mihai Viteazul' Pitesti, Academia de Inalte Studii Militare si cursul postuniversitar de operatii in sprijinul pacii. Pe langa studiile efectuate in tara a absolvit cursul de politica si concepte NATO in Germania, cursul privind legislatia conflictelor armate in Turcia si colegiul de razboi al trupelor de uscat din SUA. Legat de razboiul antiterorist din Afganistan, majoritatea pierderilor in vieti omenesti pe care le-a suferit coalitia condusa de SUA, s-au datorat folosirii de catre luptatorii talibani, a I.E.D, in terminologia NATO, 'Dispozitiv Exploziv Improvizat'", spun jurnalistii de la Gazeta de Bistrita. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro