Cine este Valer Marian, senatorul care a spus primul ca Ponta ar fi ofiter acoperit

Cine este Valer Marian, senatorul care a spus primul ca Ponta ar fi ofiter acoperit

"Daca este Adevarat ca, in anul 1997, in timp ce erati procuror, ati fost racolat in Serviciul de Informatii Externe (SIE) de catre generalul Cornel Biris si daca ati activat in unitate deplin conspirata denumita "Umbre" sau "H"? Magistratii Oana Haineala, Alina Ghica si Laura Codruta Kovesi au fost acuzati de manipulare a CSM si de "partizanat politic" fata de Traian Basescu.

acum 83 luni (14 Oct 2014)

"Daca este Adevarat ca, in anul 1997, in timp ce erati procuror, ati fost racolat in Serviciul de Informatii Externe (SIE) de catre generalul Cornel Biris si daca ati activat in unitate deplin conspirata denumita "Umbre" sau "H"? Daca ati fost trimis la specializare atimafie in Italia cu misiunea de a o monitoriza pe Carla del Ponte, fost procuror antimafie, ulterior procuror sef al Tribunalului Penal pentru fosta Iugoslavie?", scrie la punctul 6 din interpelarea senatorului, din august 2013.

Valer Marian este de profesie jurist, iar in timpul regimului Ceausescu a lucrat ca procuror. Dupa revolutie a intrat in mass-media, fiind ziarist, iar mai apoi director general al cotidianului Gazeta de Nord-Vest, patronata de baiatul lui Mircea Gavor, presedintele PSD Satu Mare, cu care Valer Marian avea o prietenie stransa.

Inca de pe vreme cand PSD se afla in opozitie, Valer Marian s-a remarcat in calitate de scandalagiu de serviciu al partidului. Anul trecut, Valer Marian a iesit in presa cu o serie de atacuri la adresa liderilor PSD de la Bucuresti. Mircea Govor, ajuns intre timp la cutite cu senatorul Marian, sustinea ca acesta s-ar fi laudat ca procurorul Ioan Irimie de la Cluj i-ar fi spus ca daca ajunge sef la DNA ii va aresta pe presedintele Traian Basescu, pe premierul Victor Ponta, precum si pe fostul sef al DNA Daniel Morar.

Numele lui Valer Marian este legat si de cel al fostului senator, Catalin Voicu, condamnat la 7 ani de inchisoare cu executare, caruia i-ar fi deschis usa Legislativului.

Acuzatii delirante la adapostul declaratiilor politice

In cele doua mandate consecutive de senator, Valer Marian a facut peste 50 de declaratii politice, in care a atacat diverse personaje publice, si nu numai. Atac impotriva generalului SIE Silviu Predoiu si a altor "vechi ofiteri de Securitate", care ar controla Serviciul de Informatii Externe. Atac la adresa fostului procuror-sef al DNA, Daniel Morar, acuzat ca a fost "sluga prea pl... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro