Cine este recidivistul care a violat un batran de 80 de ani. A urmat peste 100 de programe educative si religioase

Cine este recidivistul care a violat un batran de 80 de ani. A urmat peste 100 de programe educative si religioase

Danut Ungureanu (54 de ani) a fost arestat luni, 15 ianuarie, de Judecatoria Vaslui, sub acuzatia de viol, victima sa fiind un batran de 80 de ani, din comuna Solesti. A incalcat regulile de ordine interioara, drept pentru care a fost sanctionat disciplinar de 3 ori ( de 2 ori pentru atitudine necuviincioasa fata de cadre si o data pentru stabilire de alte legaturi).

acum 61 luni (17 Jan 2018)

Danut Ungureanu (54 de ani) a fost arestat luni, 15 ianuarie, de Judecatoria Vaslui, sub acuzatia de viol, victima sa fiind un batran de 80 de ani, din comuna Solesti.

Octogenarul a recunoscut ca il invitase pe consateanul sau la un pahar cu vin, iar discutiile au degenerat, iar la un moment dat barbatul de 54 de ani i-a cerut sa intretina relatii sexuale. In 2009, Ungureanu si-a ucis cumnatul, iar un an mai tarziu a fost condamnat de judecatorii Tribunalului Vaslui. Condamnarea a fost mentinuta si la instanta superioara, Curtea de Apel Iasi, desi procurorii au solicitat majorarea pedepsei. A fost sanctionat de trei ori pentru atitudine necuviincioasa fata de cadrele penitenciarului si pentru stabilirea de legaturi nepermise. De sapte ori a solicitat Ungureanu eliberarea conditionata, insa cererile i-au fost respinse de judecatori care au apreciat ca timpul petrecut de condamnat dupa gratii nu este suficient pentru a se reabilita.

Peste 100 de programe educative, religioase a urmat Ungureanu in inchisoare, teoretic, pentru a-l ajuta sa se reintegreze in societate dupa punerea in libertate.

Premiat pentru activitatile de reintegrare sociala

Pe 17 octombrie 2017, cu cateva zile inainte de executarea integrala a pedepsei de 8 ani, Danut Ungureanu a fost eliberat de Judecatoria Vaslui.

"S-a retinut ca persoana condamnata, aflata la a saptea analiza in comisie, a executat fractia legala din pedeapsa, in prima parte de executare a pedepsei a avut un comportament neadecvat cerintelor mediului carceral. A incalcat regulile de ordine interioara, drept pentru care a fost sanctionat disciplinar de 3 ori ( de 2 ori pentru atitudine necuviincioasa fata de cadre si o data pentru stabilire de alte legaturi). Fata de programele si activitatile destinate reintegrarii sociale care i-au fost recomandate, a dovedit interes crescut si implicare consecventa si asuma... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro